HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silopi'de polis atletle PKK'lı gösterici kovaladı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilmesinin 16'ncı yıldönümünü protesto için yapılan yasa dışı gösteriler gece geç saatlere kadar sürdü.

Silopi'de polis atletle PKK'lı gösterici kovaladı

Polis, adliye sarayına taşlarla saldırarak zarar veren PKK'lı göstericilere müdahale etti. Zırhlı bir araçtan inen ve üzerinde soğuk havaya rağmen sadece atlet bulunan bir sivil polis, uzun süre elindeki uzun namlulu silahla göstericileri kovaladı. Polisin, zırhlı aracın içerisindeki yüksek sıcaklıklık nedeniyle üstünü çıkardığı belirtildi.

Silopi İlçesi'nde gündüz başlayan yasa dışı gösteri ve olaylar gece geç saatlere kadar sürdü. Polis ekipleri ilçenin birçok noktasında çıkan olayları bastırmakta zorluk çekti. Olaylar sırasında Şehit Harunboy ve Karşıyaka Mahallesi'nde zaman zaman silah seslerinin geldiği duyuldu. Yeşiltepe Mahallesi'nde göstericileri kovalayan 'Akrep' tipi zırhlı araç, göstericilerin 50'inci sokak üzerinde bir evin bahçesine kaçma olasılığına karşı bahçeye baskın düzenledi. Zırhlı araçtan inen ve üzerinde sadece atlet bulunan sivil bir polis, elindeki uzun namlulu silah ile uzun süre göstericileri kovaladı.

Polisin, gün boyu içinde bulunduğu ve sürekli molotof atılmasına maruz kaldığı için içerisinin sıcak olması nedeniyle zırhlı aracın içinde üstünü çıkardığı ifade edildi.

Kaymakamlık binasına saldırmak isteyen göstericilere izin vermeyen polis, göstericileri dağıtmak için sık sık gaz bombası kullandı. İpek yolunda güvenlik için hazır bekletilen zırhlı araçlara ise, bazı işyerlerinin damlarından molotof kokteyli ve havai fişek atıldı. Yanan zırhlı araçlara ise, Toma basınçlı su sıkarak söndürdü.

ADLİYE SARAYI TAHRİP EDİLDİ

Olaylar sırasında bir grup gösterici Silopi Adliye Sarayı'na saldırdı. Saldırıda nöbetçi kulübesi, atılan molotof kokteyli ile zarar gördü. Adliye Sarayının dış cephesi atılan taşlar nedeniyle delik deşik oldu. Binanın sol cephesinde bulunan bazı camlar da kırıldı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler