HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silvan'da olaylar çıktı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde protesto eylemi yapan göstericilerle polis arasında çatışma çıktı.

PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 11. yıldönümünde Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde protesto eylemi yapan göstericilerle polis arasında çatışma çıktı.

Terörist Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 11. yıldönümü nedeniyle Silvan'da protesto eylemi yapan bir grup polisle çatıştı. Dün akşam saatlerinde başlayan eylemler, ilçenin geneline yayıldı. Bağlar, Feridun Mahallesi'nden ana caddelere çıkan göstericiler, ateş yakıp yollara barikat kurdu. Slogan atan göstericilere polis müdahale etti. Bağlar Mahallesi Diyarbakır Caddesi üzerinde barikat kuran grup ile polis arasında çatışmalar yaşandı. Feridun

Mahallesi'nde ise göstericiler Silvan-Diyarbakır karayolunu trafiğe kapatıp ateş yaktı. Polislerin gelmesiyle başlayan çatışmalarda göstericilere müdahale eden panzer taşlandı. Aynı yerden geçen bir İran otobüsünün de camları kırıldı. Olaylar gece geç saatlere kadar sürdü.

Çatışmalar sonucunda 3 polis taşlardan aldığı darbelerle yaralandı. Yaralanan polisler Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bugün sabah saatlerinde ise esnafın tümü kepenkleri açmazken ilçede kontak kapatma eylemi yapılıyor. Silvan-Diyarbakır ve Silvan-Batman minibüsleri de kontak kapattılar.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler