HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Simav sabaha kadar 29 kez sallandı

Bu gece yarısı saat 01.05'de 4,9 büyüklüğündeki depremle sallanan Kütahya Simav'da hayat sabah saatlerinde normale döndü.

KÜTAHYA (İHA) -4.9 büyüklüğündeki depremin şiddeti ile kendilerini panik halinde sokağa atan vatandaşlar korku, panik ve stres yüzünden sabaha kadar evlerine giremedi.

Sabah hayatın normale döndüğü ilçede geceyi uykusuz geçiren vatandaşlar ve esnaflar işlerine güçlerine kaldıkları yerden devam etmeye başladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü ve Ulusal Deprem İzleme İstasyonu verilerine göre dün geceki 4.9'luk depremin ardından birinci derece deprem kuşağındaki Simav sabaha kadar en küçüğü 2.2, en büyüğü de 4.9 olmak üzere tam 29 kez sallandı.

Vatandaşlar geçtiğimiz gün ilçeye gelen deprem uzmanlarının uyarıları doğrultusunda depremlerin en az iki veya üç yıl daha devam edecek yönündeki uyarılarını dikkate alarak yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını bildirdi.

Merkez üssü Simav'a 18 kilometre mesafedeki Söğüt koyundeki 4.9'luk depremin herhangi bir can ve mal kaybına yol açmaması teselli oldu.

Deprem Simav'ın yanı sıra çevre ilçelerde hissedildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler