HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Simav’da depremin yaraları sarılıyor

19 Mayıs 2011’de Kütahya Simav’ı vuran 5,9’luk depremin yaraları sarılıyor.

Bu kapsamda depremde ağır hasar gördüğü için minaresi hariç geri kalan kısımları yıkılan Fatih Mahallesindeki Eski Garaj Yeni Caminin yerine yenisi inşa ediliyor.

Hayırseverlerin katkısı ile yapılacak Eski Garaj Yeni Camii’nin temeli bugün Cuma namazının ardından düzenlenen sade bir törenle atıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği “Yeni Cami”nin temel atma töreni Kütahya’nın Pazarlar İlçe Müftüsü Mustafa Türközün duasıyla başladı. Ardından kurban kesildi.

Yaklaşık 430 metrekarelik bir alana kapsayacak cami inşaatının temeline ilk harcı törende hazır bulunan Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Kasım Karahan birlikte attı.

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas’ın yanı sıra Simav İlçe Müftüsü Yakup Yüksel’in de hazır bulunduğu cami temel atma törenine bazı siyasi partilerin ilçe başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra Yeni Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İsmail İnan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler