HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Simav'da dolu şoku

Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Gökçeler köyünü gerçekleşen dolu yağışı, ekili alanlara zarar verdi.

Köy Muhtarı İbrahim Payçu, bir saat süren yağmurun ardından 10 dakika devam eden ceviz büyüklüğündeki dolu yağışının köyde bin dekar civarında sebze ekili alan ile üzüm bağlarına zarar verdiğini ve 1 milyon TL dolayında maddi hasar meydana geldiğini kaydetti. Dolu zararı ile ilgili köyde inceleme başlatılmasını ve hasarın tespit edilmesini isteyen Payçu, “Köyümüzde yaklaşık 1 milyon liralık maddi hasar oluştu. Vatandaşlarımız deprem mağduru olduğu için ürünlerini sigorta da yaptıramamıştı. Devletin bize el uzatmasını bekliyoruz” dedi.

Üretici Emin Tekeli, “Bir anda başlayan sağanak yağış 1 saat kadar sürdü. Ardından 10 dakika kadar da dolu devam etti. Yağmurun fazla zararı olmadı, ancak dolu mahsullerimizi yerle bir etti. Kavun, karpuz, lahana, biber, domates, taze fasulye ve üzüm bağları yüzde 90 oranında zarar gördü. Bundan sonra ürünlerimizden hayır gelmez artık” dedi.

Gökçeler halkından Yaşar Tekeli, “Ne olduğumuzu anlayamadık. Allah'tan canımıza bir şey gelmedi. Ancak ürünlerimiz yüzde 90 oranında zarar gördü. Zararımızın tesbitini istiyoruz” dedi.

KÜTAHYA (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler