HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şirinevler'de metrobüs yandı

Şirinevler mevkiinde bir metrobüsün alev alarak yanmaya başladı. Yangın nedeniyle metrobüs seferleri bir süre durdu, 18:07'de yeniden çalışmaya başladı.

Alınan bilgiye göre, Şirinevler durağından yolcu alıp Avcılar yönüne seyreden bir metrobüs yaklaşık 300 metre ilerledikten sonra motorundan dumanlar yükselmeye başladı.

OLAY YERİNDEN İLK FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Dumanı fark eden araç sürücüsü, hemen yolcuları tahliye etti. Aracın motor kısmında başlayan yangın, kısa sürede tamamını sardı. Metrobüs alev topuna dönerken, olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

METROBÜS SEFERLERİ NORMALE DÖNDÜ

Şirinevler’de metrobüste çıkan yangın yapılan 1 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alınırken, çift taraflı durdurulan seferler yeniden normale döndü.

Olay, Şirinevler-Kuleli metrobüs durağı arasında saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Avcılar istikametine seyir halinde bulunan 34 TN 2934 plakalı metrobüsün motor bölümünde henüz bilinmeyen bir nedenle yanma meydana geldi.

YOLCULAR KISA SÜREDE TAHLİYE EDİLDİ

Olayı fark eden araç sürücüsü metrobüsün kapılarını açarak yolcuların kısa sürede tahliyelerini sağladı. Ardından önce metrobüs güvenliği ardından da polis olay yerine gelerek çevrede güvenlik önlemleri aldı. İhbar üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yanan araca önce tazyikli suyla ardından da köpükle müdahale etti. Müdahale öncesinde ve sonrasında araçta zaman zaman irili ufaklı patlamaların meydana geldiği görüldü.

SEFERLER 1 SAAT YAPILAMADI

Olay nedeniyle metrobüs seferleri çift yönlü ulaşıma kapandı. Ulaşım E-5 trafiğinde de zaman zaman aksamalara neden oldu. Meraklı vatandaşların olayı görüntüleme yarışı ise yaya trafiğinin yoğunlaşmasına neden oldu. Olay anı, metrobüs yolcuları ve çevreden geçen meraklı vatandaşlar tarafından da saniye saniye görüntülendi. Olay nedeniyle diğer metrobüslerde mahsur kalan yolcular araçlardan inerek metrobüs yolunda yürümek zorunda kaldı.

Öte yandan yanan araç tamamen kullanılamaz hale geldi. Soğutma çalışmalarının ardından olay yerine gönderilen İETT kaza ekibi aracı kaldırmak için çalışma başlattı. Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte duran metrobüs seferleri ise kontrollü şekilde yeniden verilmeye başlandı. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler