HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak Valiliği'ne ait atölyeye molotoflu saldırı

Şırnak'ta yüzleri maskeli bir grup Şırnak Valiliğine ait Nuh Gemisi atölyesine taş ve Molotof ile saldırdı.

Şırnak'ta gece saatlerde Ali Gaffar Okkan Caddesi'nde yüzü kapalı göstericiler, Şırnak Valiliği bünyesinde kurulan SODES'e ait gemi yapım atölyesine taşlı ve Molotoflu saldırıda bulundu.

Olayın ardından atölyede incelemede bulunan Şırnak Valiliği Proje Koordinasyon Birimi Koordinatörü Yaşar Ürek, Şırnak'ta 20 genç atölyede aylık 200 lira harçlıkla gemi yapımını öğreneceğini söyledi.

Şırnak'ın sembolü olan Hz. Nuh'un gemisi tanıtmak ve istihdam oluşturmak amacıyla Şırnak Valisi Hasan İpek'in eşi Gülten İpek'in girişimleriyle kursun başladığını ifade eden Ürek, "Görüyorsunuz bütün camlarımızı kırdılar. Bunun hiçbir zihniyete bir faydası yok. Molotofkokteyli atmışlar fakat içerisi yanmamış. Yansaydı içeride gemi maketi yapımında kullandığımız yapıştırıcı maddelerin etkisiyle burası havaya uçardı. Şırnak'ta dar gelirli gençlerimiz, burada hem gemi yapmayı öğreniyordu hem de ayda 200 lira harçlık alıyordu. Çözüm sürecinin sürdüğü bir zamanda Şırnak'taki bütün STK'ları ve vatandaşları artık sokak olaylarına karşı tepki göstermelerini istiyoruz.” Diye konuştu.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler