HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak’ta 1 asker şehit oldu

Şırnak’ta güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu.

Şırnak’ta 1 asker şehit oldu

Şırnak'ta PKK’lıların yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 14 Mart gecesi saat 23.00'ten itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından Jandarma ve Polis Özel Harekat Timleri tarafından başlatılan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifçi Operasyonu” sürüyor. Akşam saatlerinde yoğun çatışmaların yaşandığı Cumhuriyet Mahallesi'nde PKK’lılarla çıkan çatışmada 1 asker ağır yaralandı. Olay yerine çağrılan zırhlı ambulans ile Askeri Hastane'ye kaldırılan yaralı asker, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

263 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Jandarma ve polis özel harekat polisi ile geçici köy korucularının ortak yürüttüğü operasyonlarda PKK'lılar İsmetpaşa, Yeni ve Bahçelievler Mahallesi'nde sıkıştırılırken, çatışmalar daha çok 3 mahallede yoğunlaştı. Güvenlik güçleri, burada köşeye sıkıştırdıkları PKK'lıları etkisiz hale getirilmesi için dört koldan ilerleyişini sürdürüyor. Güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Yeşilyurt, Gazipaşa, Cumhuriyet ve Dicle mahalleleri PKK'lılardan temizlenirken, İsmetpaşa, Yeni ve Bahçelievler mahallesi 4 koldan polis ve jandarma özel harekat timlerince ağır makineli silahlarla yoğun ateş altına alarak çember içine aldıkları PKK'lıların kaçmasına fırsat vermiyor.

Çatışmaların bittiği mahallelerde ise PKK'lılar tarafından kazılarak patlayıcı tuzaklanan hendek ve kurulan barikatlar tek tek temizleniyor.

Şırnak kent merkezinde devam eden operasyonda bugüne kadar 263 PKK'lı etkisiz hale getirilirken, 2 bin 650 evde arama yapıldı ve bulunan 763 el yapımı patlayıcı imha edildi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler