HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak'ta 12 kalaşinkof tüfek ele geçirildi

Polisin düzenlediği operasyonda, PKK'nın dağ kadrosundan Cizre'de eylemlerde kullanılmak üzere gönderildiği belirtilen 12 Kalaşnikof tüfek ile tüfeklere ait 21 şarjör ve 620 mermi ele geçirildi.

Şırnak'ta 12 kalaşinkof tüfek ele geçirildi

ŞIRNAK, (DHA)- Şırnak Emniyet Müdürüğü ekipleri, Şırnak- Cizre karayolu üzerinde düzenlediği operasyonda 12 Kalaşnikof tüfek, tüfeklere ait 21 şarjör ve 620 mermi ele geçirip, 3 kişiyi yakaladı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, son günlerde Suriye'nin Kobani bölgesinde YPG-PYD güçleri ile IŞİD arasında yaşanan çatışmaları bahane ederek il merkezi ve ilçelerde taşlı, molotof kokteyli, havai fişekli, el yapımı bomba ve silahlı olarak k şiddet içerikli kanunsuz sokak olayları meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Olayların önlenmesine ve faillerin suç unsurları ile birlikte yakalanmasına yönelik olarak Emniyet Müdürlüğümüzce il merkezinde yapılan operasyonlarda Cizre ilçemizdeki terör olaylarında kullanılmak üzere kırsal alanda faaliyet yürüten örgüt mensuplarınca gönderilen, 12 adet Kalaşnikof marka uzun namlulu tüfek, 21 adet bu tüfeklere ait şarjör, 620 adet dolu fişek, elde edilen silah ve mühimmatın sevkiyatını yapan 3 şüpheli şahıs, 14 Ekim 2014 günü yakalanmıştır. Şüpheli 3 şahıs hakkında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte 17 Ekim 2014 günü adli makamlara sevk edilmiştir."

Açıklamada, 06- 16 Ekim 2014 tarihleri arasında meydana gelen olaylara karıştığı tespit edilen 21 şüphelini yakalandığı belirtilerek, şüphelilerden yaşı küçük olan 9 çocuk ailelerine teslim edildiği, 6 kişinin ise tutuklandığı kaydedildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler