HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak'ta polis servisine bombalı saldırı

Şırnak'ın İdil ile Cizre ilçeleri arasında bulunan Şerafettin Elçi Havalimanı'nda görev yapan polisleri taşıyan servis midibüsüne, PKK'lılar bombalı saldırı düzenledi.

Teröristler yola yerleştirdikleri bombayı, zırhlı servis aracının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlattı. Patlama aracın geçişinden hemen önce meydana gelmesi nedeniyle faciadan dönülürken, 3 polis hafif yaralandı. Aracın önünde hasar meydana geldi.

Şırnak'ın İdil ile Cizre ilçeleri arasında bulunan Şerafettin Elçi Havalimanı'nda görev yapan polis memurlarını taşıyan servis midibüsüne teröristler bugün saat 11.30'da bombalı saldırı düzenledi. İdil İlçesi'nden havalimanında görevli polis memurlarını taşıyan ve içinde 13 polis memurunun bulunduğu zırhlı servis minibüsü, İdil'e 5 kilometre mesafedeki Jandarma Köprüsü Mevkii'ne geldiğinde PKK'lılar yola yerleştirdikleri bombayı uzaktan kumanda ile patlattı.

Bombanın şans eseri midibüsün geçişinden hemen önce patlamasıyla, faciadan dönüldü. Patlamada 3 polis memuru yaralanırken, aracın ön kısmında hasar meydana geldi. Yaralı polisler bölgeye sevk edilen ambulanslarla İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda asker ve polis sevk edildi. Karayolu trafiğe kapatılarak, bombanın patladığı yerde ayrıntılı inceleme yapıldı. Saldırıda kullanılan bombanın yaklaşık 200 kilo amonyum nitratla güçlendirilmiş C-4 patlayıcı olduğunun tahmin edildiği belirtildi.

Güvenlik güçleri, kapattıkları karayolunda önlem aldıktan sonra başka patlayıcı bulunup bulunmadığı konusunda ayrıntılı tarama yaptı. Olası bir ikinci patlayıcıya karşı frekans karıştırıcı Jammer'li araçlarla yapılan aramada başka patlayıcıyı rastlanılmadı. Güvenlik güçleri saldırıyı düzenleyen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

Polis merkezine silahlı saldırı!... 1'i polis 2 yaralı!

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde bugün bir grup PKK'lı terörist, Hükümet Konağı binasında bulunan Şehit Murat Akancay Polis Merkezi'ne otomatik silahlarla ateş açtı.

Teröristlerce açılan ilk ateşte 1 polis memuru ile yoldan geçen 1 kişi yaralandı. Polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmanın ardından kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için ilçede kapsamlı operasyon başlatıldı.

Cizre İlçesi'nde bulunan Orhan Doğan Caddesi üzerindeki Hükümet Konağı binasında yer alan Şehit Murat Akancay Polis Merkezi'ne bir grup PKK'lı tarafından bugün saat 14.00 sıralarında otomatik silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 polis memuru ile yoldan geçen 1 kişi yaralandı. Merkezdeki polislerin de anında karşılık vermesiyle bir süre çatışma çıktı. Yoğun ateş altında kalan teröristler ara sokaklara kaçtı. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için özel harekat polislerinin de katılımıyla kapsamlı operasyon başlatıldı. Cizre'de zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemleri alındı. Hastaneye kaldırılan polis ve diğer yaralanın tedavisi sürüyor.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler