HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak'taki terör operasyonu

Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, teröristlerin revir ve yiyecek deposu olarak kullandığı binada ilaç ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak kent merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu" sürüyor.

Yeşilyurt Mahallesi'nde teröristlerin revir ve yiyecek deposu olarak kullandığı binaya giren güvenlik güçleri, 250 civarında tıbbi malzeme, örgüt mensuplarının kan gruplarının bulunduğu listelerle yaşam malzemesi ele geçirdi.

Söz konusu binanın etrafına teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcılar da imha edildi.

Teröristlerin yaralanan örgüt mensuplarını ilk tedavi için bu binaya getirdiği öğrenildi.

- Evlerden geçiş için delikler açılmış

Güvenlik güçlerinin ilerleyişini yavaşlatmak için her sokak ve eve el yapımı patlayıcılar yerleştiren teröristlerin kaçış için evlerin duvarlarını deldiği öğrenildi. Birbirine bitişik evlerin duvarlarını delerek, 5-6 evden geçiş sağlayan teröristlerin özellikle keskin nişancıları bu şekilde bölgeden uzaklaştırdığı belirtildi.

Operasyonların sürdüğü Şırnak il merkezine giriş çıkışa izin verilmezken, teröristlerin kaçma ihtimaline karşı kırsalda da önlemler artırıldı.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler