HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde öğrenci kavgası: 7 yaralı

Sivas'taki Cumhurriyet Üniversitesi'nde öğrenciler arasında çıkan kavgada 6 öğrenci ile 1 güvenlik görevlisi yaralandı.

Kavga, dün saat 22.30 sıralarında Cumhuriyet Üniversitesi'nde çıktı. Kavgada 1 öğrenci dövülerek yaralanınca Üniversite Hastanesi Acil Servisi'nde kaldırıldı. Bunu duyan sol görüşlü öğrenciler yaralı arkadaşlarına destek olmak için acil servis önüne geldi. Gelen grup daha sonra kampus içerisindeki Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Saltuk Bey Erkek Öğrenci Yurdu'na yürüdü. Yurt binası önünde toplanan grupla diğer gruptan öğrenciler arasında sözlü sataşma başladı. Bu sırada karşıt görüşlü öğrenciler arasında olay çıkmaması için polis ekipleri tarafından güvenlik önlem alındı.

Polis grupları uzaklaştırmak istedi. Bu sırada öğrenciler sloganlar atarak birbirlerine taş ve sopalarla saldırdı. Bunun üzerine polis ekipleri, TOMA, panzer ve gaz fişeğiyle gruba müdahale etti. Çıkan kavgada 5 öğrenci yaralandı. Yurdun güvenlik görevlisi de gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Öğrenci gruplarını ayıran polis ekipleri, bir grupta bulunanları polis otobüslerine bindirerek kent merkezine gönderdi. Ülkücü gruptaki öğrenciler ise, araçlarla kent meydanına geldi.

Grup adına açıklama yapan MHP Sivas İl Başkanı Ragıp Özkan, şöyle dedi:

"Saat 22.30 sıralarında PKK'lı bir grup öğrencinin, üniversitede ülkücü arkadaşlarımızı taciz ettiğini, saldırıda bulunduğunu ve arkadaşlarımızın yurda sığınması ardından yurdu taşlamaya başladıklarını öğrendim. Derhal üniversiteye geçtim. Üniversiteye geldiğimde ülkücü arkadaşlarımla PKK terör örgütü mensuplarının taşlar ile çatıştıklarını gördüm. Polisin PKK terör örgütü mensuplarını koruma çemberini alıp, TOMA'yla, copla ve biber gazları ile ülkücü öğrencilerin üzerine saldırmasına hayretle ve dehşetle şahit oldum. Tabii o an biber gazından ben de etkilendim. Polisi buradan şiddetle kınıyorum. Açılım safsatası çerçevesinde hükümete yaranmak isteyen, koltuklarında 1 gün daha fazla oturmak için devletin bölünmez bütünlüğünden, oturduğu makamın kutsiyetinden taviz veren kamu görevlilerine buradan seslenmek istiyorum. Bugün biber gazıyla, copla, TOMA'yla müdahale ettiğiniz ülkücü gençler yarın sizin çocuklarınızın korunması ve kollanması için lazım olabilir. Şehrin emniyet müdürüne, valisine sesleniyorum. PKK terör örgütü mensuplarının ülkücü teşkilatlara yönelik saldırıda bulunacağı bilgisi bize daha önce ulaşmıştı. Bize ulaşan bu bilgiler çerçevesinde ülkücü arkadaşlarımızın tamamını uyarmıştık. Bilgiler emniyet mensuplarına ulaşmıyor mu? Bu istihbari bilgileri aldıkları halde güvenlikte zaafiyet gösteriyorlarsa o koltuklarda oturmasınlar. Hükümetin polisi, valisi olmaya devam ederseniz çocuklarınız dahi size saygı duymayacaktır."

Grup açıklama ardından kent meydanında yaktıkları ateşin etrafında ülkücü yemini ettikten sonra dağıldı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler