HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas'ta inşaattan düşen işçi Aydın Yalçın öldü

Bugün de Sivas'tan bir işçi ölümü haberi geldi. Ölen işçi Aydın Yalçın 41 yaşında ve 3 çocuk babasıydı. Ailesinin geçimini inşaatlarda yaptığı kalıp ustalığı ile sağlıyordu.

Sivas'ta inşaattan düşen işçi Aydın Yalçın öldü

Ancak, inşaatın 11. katında dengesini kaybederek 3. kata düştü. Ölen işçiden geriye kalan eşyaları ise bir polis memuru topladı. Aydın Yalçın'ın ayakkabıları ise yürekleri dağlar bir halde...

Alınan bilgiye göre, Sivas-Erzincan karayolundaki bir inşaatta çalışan 41 yaşındaki Aydın Yalçın, 11. katta bulunduğu sırada dengesini kaybederek 3. kata düştü.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri, Yalçın'ın yaşamını yitirdiğini belirledi.

Yalçın'ın cenazesi, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BİR GÜNDE 7 İŞÇİ ÖLDÜ

Türkiye'de, hemen hergün işçi ölümleri yaşanıyor. Yalnızca dün 6 ayrı kazada 7 işçi yaşamını yitirdi.

İşte o işçi ölümleri:

Bekçi ve teknisyen baraja düşüp boğuldu

Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde özel bir şirkete ait HES santralinde bekçi olarak çalışan 49 yaşındaki Mehmet Öksüz önceki gün baraj göletindeki çöpleri tırmıkla temizlemek isterken suya düştü. Bunu gören elektrik teknisyeni Mustafa Gök de bekçiyi kurtarmak için suya atladı.

Akşam saatlerinde göreve gelen bekçiler görevi devralacakları bekçiyi bulamadı ve göl kıyısında bir ceket ile cep telefonu görünce durumu Jandarma ve kurtarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler hava kararana kadar arama çalışmaları yaptı ama bir sonuç alamadı. Dün Sabah sualtı arama ekipleri baraj gölü kıyısındaki çöplerin altında Gök ve Öksüz’ün cesetlerine ulaştı. Ölümü ile ailelerini ve HES santralinde görevli mesai arkadaşlarını yasa boğan Gök ve Öksüz’ün cesetleri, otopsi için morga gönderildi.

Kolunu makineye kaptırıp öldü

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde kolunu toprak iletim bandına kaptıran işçi öldü. Keşan-Malkara yolu üzerindeki bir tuğla fabrikasında yaşanan olayda 50 yaşındaki işçi Kazım Er, tuğla yapımı için kullanılan toprağı fırına taşıyan toprak iletim bandını temizlediği sırada sağ kolunu motora kaptırdı. Kolu kopan Er, ağır yaralanırken, arkadaşları ambulans çağırdı. Ambulansla Keşan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Er, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Soruşturma sürüyor.

Yıkım çalışmasında bina çöktü: 1 ölü, 5 yaralı

Aydın’ın Didim ilçesinde belediye tarafından gerçekleştirilen ’Altınkum’u Güzelleştirme Projesi’ kapsamında bir süre öne eski binalar için yıkım çalışması başlatıldı. Dün yıkımına başlanan iki katlı bina çöktü. İşçilerden Elektrik Teknisyeni Levent Bakay(33) ile Raşit Yıldırım ve Müslüm Karabulut balkonun beton parçalarının altında kaldı. Olay yerine gelen ekipler Bakay’ın olay yerinde öldüğünü belirledi. Ağır yaralı Yıldırım ve Karabulut ile etrafa saçılan beton parçalarının isabet ettiği işçilerden Bahattin Tokmak, Ahmet Zengin ve Hacı Darıcı hastaneye kaldırıldı. Yıkılan bina altında kaç işçinin kaldığının belirlenemediği, için AKUT arama çalışmalarını sürdürüyor. Olay yerinde inceleme yapan Didim Kaymakamı İskender Yönden, “Yaralıların hayati tehlikesinin olmadığını öğrendik. Bu öyle kaza olmuş diyerek geçiştirilecek bir olay değil. Binanın kolonları alınmış. Üç ayrı soruşturma açıldı. Sorumlular varsa mutlaka bulunacak ve en ağır cezayı alacak” dedi.

Havalandırmaya düştü

Isparta’da Sanayi Mahallesi’ndeki bir inşaatta harç yapan 52 yaşındaki M.A, henüz belirlenemeyen nedenle dengesini kaybederek yaklaşık 13 metrelik havalandırma boşluğuna düştü. İş arkadaşlarının durumu fark etmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, M.A’nın öldüğünü belirlendi.

Sıva ustası çatıdan düştü

Bursa Osmangazi’de 5 katlı binanın çatısına çıkan sıva ustası Hüseyin Köse, bacayı sıvadıktan sona diğer tarafa geçmek istedi. Bu sırada dengesini kaybeden Köse 13 metre yükseklikten düşüp öldü.

Çatı tamiri ölümle bitti

Gaziantep 5’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde tek katlı bir halı fabrikasının çatısını tamir eden 29 yaşındaki Yusuf Yağmur, dengesini kaybederek beton zemine düştü. Olay yerine gelen sağlık görevlileri yaptığı incelemede Yağmur’un öldüğünü belirledi. Yağmur’un cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

(AJANSLAR)

En Çok Aranan Haberler