HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas'ta şehitleri anma programı düzenlendi

Sivas'ta, terörle mücadelede şehit düşen güvenlik görevlileri için 'Sivas şehitlerini anıyor' adlı anma programı düzenlendi.

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma Programı Kuran okunması ile başladı. Daha sonra terörle mücadelede bugüne kadar şehit olan Sivaslı 288 polis ve askerin isimleri katılımcılara sinevizyon eşliğinde okundu. Şehitlerin hayat hikayelerinin anlatıldığı anma programında duygusal anlar yaşanırken, şehit yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 9 Şubat'ta PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen 44 yaşındaki özel harekat polisi Osman Yurt'un annesi Huriye Yurt ile babası İsa Yurt'un yanı sıra Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 1 Ocak'ta teröristlerin yerleştirdiği bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen özel harekat polisi Kenan Ardıç'ın annesi Zeliha Ardıç ve babası Cemal Ardıç evlatlarının hayat hikayelerinin anlatıldığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler