HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 1 ölü

Sivas'ın Akıncılar ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 49 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'dan Ağrı'ya giden 06 AS 3058 plakalı yolcu otobüsü, D-100 karayolunun Akıncılar-Gölova bölümündeki Göllüce köyü yakınlarında buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak devrildi. Kazada 1 kişi öldü, 49 kişi yaralandı.

Otobüs faciasından görüntüler için TIKLAYIN

Kaza ihbarı üzerine bölgeye Akıncılar, Gölova, Suşehri ve Refahiye'den çok sayıda ambulans sevk edildi.

Devrilen otobüste ölen kişinin Ağrı Patnos nüfusuna kayıtlı Esat Kaya (42) olduğu belirlendi. Kaya'nın cesedi, Suşehri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Yaralılardan bazıları, otobüsün havalandırma kapağı kırıldıktan sonra sağlık, itfaiye ve arama-kurtarma ekiplerince araçtan çıkarıldı. Yaralılar, ambulanslarla Suşehri, Akıncılar, Sivas ve Erzincan'daki hastanelere kaldırıldı.

Otobüste 2 şoför, 1 muavin ve 48 yolcu bulunduğunu belirten yetkililer, kazanın ardından Sivas'a 4, Suşehri'ne 20, Akıncılar'a 14 ve Erzincan'a 6 yaralının kaldırıldığını, bazı yaralıların ayakta tedavi edildiğini kaydetti.

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Suşehri Devlet Hastanesine gelerek yaralılara "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

"Yolda gizli buzlanma vardı"

Akıncılar İlçe Hastanesine kaldırılan yaralılardan Mahsum Türk, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Yolda gizli buzlanma vardı. Şoför, virajı döndükten sonra aracı toparlayamadı ve otobüs devrildi" dedi.

İstanbul'dan Ağrı'nın Patnos ilçesine gitmek üzere yola çıktıklarını anlatan Türk, kendisiyle beraber 4-5 kişinin kaza sırasında uyanık olduğunu, diğer yolcuların uyuduğunu söyledi.

Otobüsün şarampole devrilmesi sonucu yaralanan 49 kişinin tedavisi sürüyor.

Yaralılardan bir kısmı ayakta tedavi edildi. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan 4 yaralının sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Bu arada, kazadan yara almadan kurtulan sürücü Tacettin İşleyen'in jandarma ekiplerince gözaltına alındığı bildirildi.

Öte yandan, trafik ekiplerince otobüste yapılan ilk incelemede, aracın arka lastiklerinin kışlık, ön lastiklerinin ise yazlık olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

Kış lastiği uygulamasıyla ilgili yönetmeliğe göre, kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki lastiklerinin kışlık olmasının zorunlu olduğunu belirten yetkililer, rutin uygulamalarda bu tür araçların arka tekerlerinde kış lastiği takılı olup olmadığının kontrol edildiğini, ön lastiklerin ise diş derinliğinin denetlendiğini kaydetti. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler