HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Slogan kavgası

Okmeydanı'nda başından vurularak öldürülen Uğur Kurt, memleketi Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Üzeyir Köyü’nde toprağa verildi.

Slogan kavgası

Cenazede slogan atan bazı kişilere Kurt’un kardeşleri, “İstemiyoruz sizi, gidin buradan” diye tepki gösterdi. Sloganlara kızan anne Gülnaz Kurt’un “Oğlum sizin yüzünüzden öldü” diye bağırması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.

ÖNCEKİ akşam İstanbul'dan yola çıkarılan Uğur Kurt’un (30) cenazesi, kalabalık bir konvoy eşliğinde dün sabah saat 09.30 sıralarında köye getirildi. Cenaze törenine kent merkezinden, çevre köylerden ve İstanbul'dan çok sayıda kişi katıldı. CHPSivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile il teşkilatı üyeleri de cenazede hazır bulundu. Bir süre omuzlarda taşınan cenaze, daha sonra köyün dışındaki boş bir alana getirildi. Babası Kemal Kurt ve kardeşleri son kez tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, burada kısa bir konuşma yaptı. Daha sonra kılınan cenaze namazının ardından Kurt'un cenazesi köy mezarlığında toprağa verildi.

KATİLLERİ BULUNSUN

Cenaze toprağa verilirken pankart açan Sivas Demokrasi Platformu “Katil devlet hesap verecek” sloganı attı. Uğur Kurt'un ablaları ve yakınları ise gösteri yapanlara tepki gösterdi. Slogan atılmamasını isteyen aile yakınları ile grup arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Baba Kemal Kurt, sözün bittiği yerde olduklarını belirterek: "Allah geride kalanlara sabır versin. Yavrumun mekanı cennet olsun. Adalet varsa, bu memlekette kanun varsa, oğlumun katillerini bulsunlar. Adalet diye bir şey yok şu anda. Ben öyle görüyorum. Ne adalet var, ne kanun var. Ne devletten ne hükümetten yetkili hiç kimse aramadı. Ben bunu onların vicdanına bırakıyorum. Merhametleri varsa olur” dedi.

MEYDANDA PROTESTO

Sivas Demokrasi Platformu üyeleri ise Kurt’un cenazesinden sonra kent meydanında toplanarak protesto gösterisi düzenledi. Yaklaşık 100 kişilik grup, Ak Parti aleyhine sloganlar atarak üzerinde ‘Roboski, Reyhanlı, Gezi, Soma, Berkin’den Uğur Kurt’a katliamlar devam ediyor’ yazılı pankart açtı.

DEMOKRASİ NÖBETİ

Aydın’ın Didim ilçesinde ise Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi önderliğinde STK’ların oluşturduğu Didim Demokrasi Platformu üyeleri, Uğur Kurt’un öldürülmesini protesto etti. Cemevi önünde toplanan yaklaşık 40 kişilik grup, Cumhuriyet Kent Meydanı’na yürüdü. Burada Uğur Kurt başta olmak üzere Gezi olayları ve Soma faciasında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Konuşmalardan sonra platformu üyeleri, Didim Cemevi önünde gece boyunca demokrasi nöbeti tutup açlık grevi yaptı. Bir grup da cemevine giderek nöbete destek verdi. Kurt’un öldürülmesi Tunceli’de de protesto edildi. Kalabalık bir grup önceki akşam Cumhuriyet Caddesi’nde toplanarak ‘Uğur Kurt ölümsüzdür’, ‘Katiller bulunsun hesap sorulsun’ sloganları attı. Şehit Nahit Bulut Polis Karakolu’nu ve polis araçlarını taş yağmuruna tutan grup, birçok noktada da ateş yakarak barikat kurdu. Polis, gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti, bazı eylemciler gözaltına alındı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler