HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sokağa çıkma yasağı eylemine biber gazı ve TOMA'lı müdahale

Aydın'da HDP üyesi olduklarını belirten bir grubun Güneydoğu'da uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için düzenlediği izinsiz yürüyüşe, polis müdahale etti.

Sokağa çıkma yasağı eylemine biber gazı ve TOMA'lı müdahale

Aydın'ın Didim İlçesi'nde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi olduklarını belirten bir grubun Güneydoğu'da uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için düzenlediği izinsiz yürüyüşe, polis müdahale etti. Çıkan olaylarda 22 kişi gözaltına alındı.

Bugün saat 15.30 sıralarında Yeni Mahalle Kavşağı'ndaki HDP Didim İlçe Teşkilatı binası önünde toplanan grup, ellerindeki pankartlarla Sur, Cizre, Silopi ve Nusaybin'de uygulanan sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek istedi. AK Parti ve güvenlik güçleri aleyhine sloganlar atan grup, "Sur'a, Cizre'ye, Silopi'ye, Nusaybin'e Ses Ver", "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi" yazılı pankartla Atatürk Bulvarı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na yürümek istedi. Polis, izinsiz olduğu gerekçesiyle 150 kişilik grubu çembere alıp yürümesine izin vermedi. Uyarılara aldırış etmeyip, yürümek isteyen gruba polis biber gazı ve Aydın'dan gelen Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ile tazyikli su sıkarak müdahalede bulundu. Göstericiler ise polise taş atarak karşılık verdi.

22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ortalık bir ada savaş alanına dönerken göstericiler sokak aralarına dağıldı. Polis, olayların ardından göstericilerden bir bölümünü, saklandıkları Didim Merkez Camisi'nde yakaladı. Polis, olaylara karıştıkları ileri sürülen 22 kişiyi gözaltına aldı. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler