HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de protesto yürüyüşü

Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı süren Cizre İlçesi'nde bu akşam saatlerinde bir grup yasağı protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

Ölenlerin defnedilemedi ve çöplerin toplanmadığı ilçede gerçekleştirilen yürüyeşe güvenlik güçleri müdahale etmedi.

Şırnak Valiliği tarafından geçen cuma günü saat 20.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilen Cizre'de yasak devam ederken, PKK'ya yönelik operasyonlar da aralıksız sürüyor.

Çatışmaların sürdüğü 7 günde kesin olarak sayısı belli olmayan ölenlerin cenazelerinin henüz defnedilmediği belirtildi. İlçede sadece 1 fırın açık bulunurken, önünde zaman zaman uzun kuyruklar oluşuyor, aile başına 5 ekmek veriliyor. Çeşitli mahallelerde yer yer çatışmaların sürdüğü ilçede çöpler de toplanamıyor. PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda da çok sayıda evlere mermi ve roketatar isabet etti.

Günlerdir evlerinde bulunan Cizre'de yaklaşık bin kişi bu akşam saatlerinde Orhan Caddesi üzerinde toplanıp yasağı protesto etmek için Cudi Mahallesi'ndeki taziye evine yürüdü. Yürüyüş sırasında hükümet aleyhine, PKK lehine sloganlar atıldı. Yürüyüşe güvenlik güçlerinin müdahale etmediği görüldü. Olaysız biten yürüyüşün ardından Cudi Mahallesi'ndeki taziye evi önünde toplananlar bekleyişlerini sürdürüyor. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler