HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sokakta torbacı bulamadı, 'Olanların da kalitesi düşük' dedi: Evinde esrar yetiştirdi

Şeker hastası olduğu için esrar içtiğini söyleyen 53 yaşındaki İlhan Ükil, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Evinde hint keneviri yetiştirdiği belirlenen İlhan Ükil, polislere 'O kadar çok operasyon yapılıyor ki sokakta torbacı kalmadı, ben de kendim yetiştiriyorum' dedi. Saksılardaki kenevirleri söken Narkotik polisleri, 53 yaşındaki ev sahibi İlhan Ükil'i gözaltına aldı. 3 katlı evin teras bölümünde arama yapan ekipler, saksılarda yetiştirilen 2 bin 560 kök dişi hint keneviri ele geçirildi.

Adana'nın Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde bir evin çatı katında uyuşturucu yetiştirildiği ihbarı alan Narkotik ekipleri, operasyon düzenledi. Ükil'in 3 katlı evinin terasında saksılarda yetiştirilen 2 bin 560 kök dişi hint keneviri yakalandı.

"ŞEKER HASTASI OLDUĞUM İÇİN ESRAR İÇİYORUM"

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda, şeker hastası olduğunu için esrar içtiğini söyleyen Ükil, "O kadar çok operasyon yapılıyor ki, sokakta torbacı kalmadı. Olan malların da kalitesi düşük. Ben de kendim yetiştirip içmek için ektim. Satmıyorum" diye ifade verdi.

Sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen İlhan Ükil, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İLAÇ OLARAK PAZARLANMAYA BAŞLANDI

Bilimsel araştırmalara göre, esrarın en önemli iki etken maddesi, delta-9-tetrahydrocannabinol (THC) ve cannabidol (CBD) kanser tedavisinde ortaya çıkan bazı olumsuzlukları gidermekte etkili olduğu bir süredir bilinen organik kimyasallar.

Yeme bozuklukları, mide bulantıları, depresyon vb kemoterapinin ve kanser ilaçlarının etkileri sebebiyle sıkıntı çeken hastalarda yan etkilerin giderilmelerinde kullanılan etken maddeler sprey haline getirilerek ve ilaç olarak pazarlanmaya başlanmıştı.


En Çok Aranan Haberler