HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Söke'de hurda kağıt deposunda korkutan yangın

Aydın'ın Söke İlçesi'nde, 150 ton hurda kağıt bulunan bir depoda çıkan yangın korkuttu.

Söke'de hurda kağıt deposunda korkutan yangın

Söndürme çalışmaları sürerken, yoğun dumandan etkilenen 1 itfaiye eri ile 1 depo çalışanı hastaneye kaldırıldı.

Bugün saat 15.00 sıralarında Söke-Didim-Bodrum Karayolu üzerindeki Hasan Yeğni'ye ait hurda kağıt deposunda yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangını fark eden işçiler durumu itfaiyeye bildirdi. Yangına, itfaiye ekiplerinin yanı sıra Aydın Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler de sevk edildi. 150 ton hurda kağıt bulunan depodaki yangın kısa sürede büyüyünce, söndürme çalışmaları aksadı. İş makineleri ile alevlerin deponunu diğer ucundaki kağıtlara sıçramaması için çalışılırken, itfaiye aracı ve arazözler de su sıkarak yangını söndürmek için çaba harcadı.

Yoğun duman nedeniyle itfaiye eri Hasan Ali Taşdiken ve kağıt deposunda çalışan işçilerden Mehmet Ali Taylan dumandan etkilenip, ambulansla Söke Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Oksijen verilen Taşdiken ve Taylan'ın sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran da olay yerine gelerek söndürme çalışmalarını izleyip, depo sahibinden yangınla ilgili bilgi aldı. Deposu sahibi Hasan Yeğni, şöyle dedi:

"Depoda 150 ton hurda kağıt vardı. Hiç bu kadar kağıt birikmezdi. Hurdaları sattığımız fabrikada bir ay önce yangın çıktığı için kağıtları veremedik. Bu nedenle bu kadar kağıt birikti. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Allah'tan çevredeki fabrikalara sıçramadı."

Söndürme çalışmalarının halen sürdüğü bildirildi. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler