HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Soma'da maden yangını

Manisa’nın Soma İlçesi’nde, özel bir kömür ocağında çıkan yangında 2’si ağır olmak üzere 9 maden işçisi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre saat 21.40 sıralarında meydana gelen yangında 2’si ağır olmak üzere 9 maden işçisi yaralanarak Beşyol Soma Devlet Hastanesine kaldırıldı. Madencilikte toz yangını olarak nitelendirilen yangında alevlerin arasında kalan işçiler çalışma arkadaşları tarafından kurtarıldı.

Özel Maden ocağında yerin yaklaşık 250 metre altındaki bir galeride çıkan yangını söndürmek için müdahalede bulunan işçiler diğer taraftan alevlerin olmadığı bölgede çalışmalarını sürdürmeye devam etti. İşçilerden Gafur Şen(36), Hasan Gököz(30), Ramazan Doğan(29), İbrahim Narşap(52), Murat Yılmaz(31), Abdullah Karadağ(33), Mehmet Duranlar(33), Üzeyir Çapar(34), Mehmet Altaş(34) isimli işçiler yaralandı. Ağır yanıkları bulunan işçilerden Murat Yılmaz Celal Bayar Üniversitesi’ne, Hasan Gököz ise İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma kaldırılırken, diğer 7 yaralının ise durumlarının iyi olduğu ve müşehade altında tutulduğu bildirildi. İşçilerin aileleri yangın haberini alır almaz hastaneye akın etti. Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şube yönetimi de hastaneye gelerek işçilerin durumları hakkında bilgi aldılar.

SEVK EDİLECEK HASTANE BULUNAMADI

Maden yangınında ağır yaralanan 2 maden işçisi için sevk skandalı yaşandı. Yaralılar civar illerde boş hastane bulunamadığı için yaklaşık 2 saat gecikmeli olarak Manisa ve İzmir’de bulunan hastanelere sevk edildi. İşçilerden ağır yaralanan Murat Yılmaz için sevk edilecek hastane bulunamazken devreye Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Eczacı Özgür Özel devreye girdi. CHP İlçe Başkanı Murat Bayramoğlu, Milletvekili Özgür Özel ile temasa geçerek ağır yaralı Murat Yılmaz’ın Celal Bayar Üniversitesi’ne sevki sağlandı. İşçiler ve aileleri sevk skandalına tepki gösterdiler.

DAHA ÖNCE DE DEFALARCA YANGIN ÇIKMIŞTI

Aynı maden ocağında 4 Eylül ve 4 Ekim tarihlerinde yine aynı şekilde meydana gelen iki ayrı yangında 10 işçi yaralanmış, 1 maden mühendisi de yaşamını yitirmişti. Meydana gelen yangınlar nedeniyle maden ocağını denetleyen müfettişler nu maden ocağını denetlemiş ve çalışabilir raporları vermişti.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler