HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa-Ankara karayolunda katliam gibi kaza: 1'i çocuk 7 kişi öldü

Bursa - Ankara karayolu İnegöl Babasultan kavşağında minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre 1'i çocuk 7 kişi hayatını kaybetti. Bir fabrikanın işçilerini taşımakta olan servis minibüsünde ise 10'dan fazla işçi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Öte yandan Van Özalp karayolunun 15'inci kilometresinde bulunan Yalınağaç mevkisinde, 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde işçileri taşıyan servis aracı ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada hafif ticari araçta bulunan 1'i çocuk 2'si kadın toplam 7 kişi öldü, servis aracındaki çok sayıda işçi ise yaralandı.

AYNI AİLEDEN 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kazada hayatını kaybeden ailenin bayram ziyareti için gittikleri Tokat'tan Gebze'ye döndükleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İnegöl ilçesi Babasultan mevkiinde saat 08.00 sıralarında meydana gelen kazada iddiaya göre, Ankara istikametinden Bursa istikametine seyreden Ali Gültekin idaresindeki 60 ZC 155 plakalı hafif ticari araç dikkatsizlik nedeniyle kontrolden çıkıp karşı şeride geçti. Sürücüsünün uyuduğu iddia edilen ticari araç karşı yönden gelen Fatih Ş. idaresindeki 16 NTM 81 plakalı işçi taşıyan servise çarptı. Çarpmanın etkisiyle hurdaya dönen ticari araçta bulunan sürücü Ali Gültekin(26), eşi Gülizar Gültekin, Emin Gültekin, Satı Gültekin, Engin Gültekin ve Ebru Gültekin (9) olay yerinde, Ercan Gültekin (17) ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Bursa'dan İnegöl'e işçi taşıdığı öğrenilen bir inşaat firmasına ait servisteki işçiler B.K., F.A., H.G., Ü.A., R.C., G.A., İ.Y., M.Ç., A.B., M.T., N.A., A.B., A.B., A.K., K.K., M.U., O.A., F.Ş. yaralandı. Yaralılara ilk müdahaleyi yoldan geçen diğer araçların sürücüleri yaptı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Hurdaya dönen servis minibüsünden çıkarılan yaralı işçiler İnegöl İlçe Devlet Hastanesi ile Bursa'daki hastanelere gönderildi. Kaza nedeniyle Bursa-Ankara karayolu trafiğe kapanırken, 5 kilometrelik araç kuyruğu oluştu.

Öte yandan, aynı araçta hayatını kaybeden Gültekin ailesinin Kocaeli'nin Gebze ilçesinde ikamet ettiği, bayram ziyaretine gittikleri Tokat'tan döndükleri öğrenildi.

VAN'DA TRAFİK KAZASI: 6 ÖLÜ, 3 YARALI

Van'ın Özalp ilçesinde, 2 otomobilin çarpışması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Van-Özalp karayolunun 15. kilometresinde, sürücülerinin kimliği henüz belirlenemeyen 65 ET 593 ve 34 YC 3581 plakalı otomobiller çarpıştı. Kazada, 6 kişi yaşamını yitirdi, 3 kişi yaralandı. Yaralılar, Van'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Van-Özalp karayolunda kaza nedeniyle trafik kısmen sağlanıyor.

BİR KAZA HABERİ DE YOZGAT'TAN

Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi’nde kontrolden çıkan yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 43 kişi de yaralandı.

Kaza saat 22.50 sıralarında Akdağmadeni İlçesi Abdurrahmanlı Köyü yakınlarında meydana geldi. Ağrı’dan İzmir’e giden, sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 23 HA 669 plakalı yolcu otobüsü, kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Can pazarının yaşandığı kazada, ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 43 kişi de yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye AFAF, UMKE ve jandarma ekibi sevk edildi. Ekipler tarafından araçtan çıkarılan yaralılar Akdağmadeni, Saraykent ve Sorgun ve Yozgat’taki hastanelere kaldırıldı.

Kaza nedeniyle karayolunda ulaşım güçlükle sağlanırken, araç kuyruğu oluştu. (Ajanslar)