HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Stadyum inşaatında çalışan işçiler vince çıktı

Manisa'da bir yıldır süren stadyum inşaatında çalışan taşeron işçiler Mehmet Öztürk ile Hüseyin Gökçimen, firmanın alacaklarını ödemediğini söyleyerek 30 metre yüksekliğindeki vince çıktı.

Stadyum inşaatında çalışan işçiler vince çıktı

Uzun süren uğraşlar sonucu paraları olay yerine getirilen işçiler, ikna edildi. Ancak işçilerden Gökçimen, yükseklik korkusu yüzünden vincin üstünde baygınlık geçirdi. Ekiplerin yardımıyla aşağı inen işçiler, hastanedeki kontrolün ardından polis merkezine götürüldü.

Süper Lig ekibi Akhisar Belediyespor'un, Akhisar Arena Stadı'nın inşaatında çalışan Mehmet Öztürk (45) ile Hüseyin Gökçimen (42), alacaklarını ödemediğini söyleyerek inşat alanındaki vincin tepesine çıktı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Alacaklarını almadan aşağı inmeyeceklerini söyleyen Mehmet Öztürk ve Hüseyin Gökçimen, uzun süre ikna edilmeye çalışıldı. Uğraşlar sonucu işçilerin paraları olay yerine getirildi. Bu sırada işçilerden Hüseyin Gökçimen, yükseklik korkusu yüzünden vincin üstünde baygınlık geçirdi. Bir süre arkadaşı Mehmet Öztürk tarafından kendine getirilmeye çalışılan Hüseyin Gökçimen, itfaiye ekiplerinin yardımıyla aşağıya indirildi. Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan Hüseyin Gökçimen ve arkadaşı Mehmet Öztürk'ün ardından ifadesine başvurulmak üzere polis merkezine götürüldü. Buradaki işlemlerin ardından Öztürk ve Gökçimen'in serbest bırakıldığı belirtildi. İki işçi ile alacağını bulunduğu söylenen diğer işçilere toplam 38 bin lira ödeme yapıldığı öğrenildi.

Akhisar Stadyumu ile Kapalı Spor Salonu inşaatlarının şefi ve sorumlusu İnşaat Mühendisi Müjdat Şener, işçilerin parasının günü gününe taşeron firmaya verildiğini, taşeron firmanın da kalfaya parayı verdiğini ancak kalfanın işçilere paralarını ödemediğini öğrendiğini belirtti. Şener ayrıca, stadyumu Ağustos ayı gibi teslim etmeyi hedeflediklerini çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

DHA

En Çok Aranan Haberler