HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suç makinesi yakalandı

İstanbul’da ruhsatsız silah ve üzerinde bir miktar uyuşturucu ile yakalanan şüphelinin tam bir suç makinesi olduğu ortaya çıktı.

Suç makinesi yakalandı

Üzerinde sahte kimlik bulunan şüphelinin gerçek kimliğini belirleyen polis daha önceden 22 adet suç kaydı olduğunu ve 6 ayrı dosyadan arandığını tespit etti. Ayrıca hakkında 9 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüphelinin yakalandığı otomobilde çalıntı çıktı. Tahkikat sonucu şüphelinin arandığı dönem içinde 3 ayrı oto hırsızlık olayı da gerçekleştirdiği tespit edildi. Şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler şüphe üzerine durdurdukları bir otomobilde bulunan üzerinden H.A. adına düzenlenmiş bir kişiyi gözaltına aldı. Şüphelinin üzerinden ruhsatsız silah ve bir miktar uyuşturucu bulundu. Polis soruşturmasında kimliğinin sahte olduğu anlaşılan şüphelinin parmak izleri alınarak eski suçlu parmak izleriyle karşılaştırıldı. Yapılan incelemede şüphelinin gerçek kimliğinin V.Ö.(25) olduğu ortaya çıktı.

Polis V.Ö.'nün suç kayıtlarını incelediğinde tam bir suç makinesi olduğunu gördü. Şüphelinin daha önceden gasp, hırsızlık, yağma, oto hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurmak, yaralama gibi suçlardan 22 kez gözaltına alındığı tespit edildi. Şüphelinin ayrıca 6 ayrı hırsızlık dosyasından polis tarafından arandığı ve hakkında 9 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı. Asayiş Şube Müdürlüğüne teslim edilen şüpheli V.Ö.’nün firarda olduğu dönemde 3 ayrı hırsızlık olayı daha gerçekleştirdiği belirlendi.

Öte yandan şüphelinin içinde yakalandığı otomobilinde çalıntı olduğu belirlendi. 10 Ekim 2014 tarihinde Esenyurt ilçesinden çalınan yabancı plakalı araca, aynı bölgeden bir başka araçtan çalınan plakaların takıldığı öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli V.Ö. çıkarıldığı Büyükçekmece adliyesinde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler