HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sur'da operasyon havadan böyle görüntülendi

PKK'lı teröristler hain saldırılarına devam ediyor, kahraman mehmetçik ve özel harekat polisleri en ağır karşılığı veriyor. İşte PKK'ya Sur'da yapılan operasyonun anbean video kaydı...

Diyarbakırda Asker Hastanesi'ne PKK'lı teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı.
Saldırıda nöbetçi kulübesi ile camlarına isabet ederken, yaralanan olmadı. Sokağa çıkma yasağı süren Sur'da PKK'ya operasyon devam ederken, 1 polis memuru şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandı. Sur'da yapılan bir operasyonun anbean video kaydı ortaya çıktı.

ASKER HASTANESİ'NE SALDIRI

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi, Yenişehir Mahallesi'ndeki Asker Hastanesi'ne dün akşam saatlerinde PKK'lılar tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Açılan ateşte mermiler nöbetçi kulübesi ile hastanenin toplantı ve yemek salonlarının camlarına isabet etti. Camların kırıldığı silahla saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

SUR'DA 1 POLİS YARALI

Sokağa çıkma yasağının 9'uncu gününe girdiği Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor. Operasyonlar öğleden sonra yoğunlaşırken, ilçeden sık sık silah ve patlama sesleri duyuldu. Urfakapı Mevkii'nde polis mevzisine PKK'lıların düzenlediği roketatarlı saldırıda 1 polis memuru şarapel parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak yaralı polis memurunun durumunun iyi olduğu belirtildi. Bu arada Dağkapı Büyük Postane arkasında çıkan çatışmada 2 kişi silahla yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, polis kimliklerini araştırıyor.

Yenişehir İlçesi Urfakapı mevkiinde HDP öncülüğünde bir grup, sokağa çıkma yasağını protesto etmek için Sur'a yürümek istedi. Önlem alan polis grubun yürümesine izin vermedi. Bunun üzerine grup bir süre oturma eyleminde bulunarak, yollara karanfiller bıraktı. Sur'daki sokağa çıkma yasağını protesto etmek için kentin merkezi Yenişehir İlçesi'nde Ofis Semti'ne çıkan bir grup, Ekinciler Caddesi'ne barikatlarla kapatmak istedi. Yol kapatanlar gelen polis ekiplerine el yapımı patlayıcı, havai fişekler atarken, polis grupları gaz bombası ve tazyikli su ile dağıttı. Polis, bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Nusaybin'de yasağın ardından çatışmaların izleri

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nin 4 mahallesinde 4 gün süren sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından, PKK'lı teröristlere karşı düzenlenen operasyonlar sırasında çıkan çatışmaların izleri de ortaya çıktı.

Abdulkadirpaşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir mahallelerinde geçen pazar günü saat 07.00'den dün saat 17.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı uygulandı. Bu sürede hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon düzenlendı. Yasağın kalkmasının ardından mahallelerde çatışmaların izleri ortaya çıktı.

Teröristlerin barikatlara tuzakladığı patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi için imha edilmesi sırasında yollarda çukurlar oluştuğu ve alt yapının hasar gördüğü ve bazı ev ve işyerlerine roketatar isabet ederek ağır hasarlar meydana getirdiği görüldü. PKK'lıların kazdığı hendekler ile kurdukları barikatların bazılarının hala durduğu gözlendi.

Mahallelerde oturan vatandaşlardan imkanları olanların çatışmalar nedeniyle evlerini terk ederek yakınlarının yanına yerleştiği belirtildi. Çatışmalarda evleri hasar gören vatandaşlar ise bugün sabahtan itibaren onarım ve temizlik çalışmalarına başladı.

Kapılarda İşaret

Nusaybin Belediyesi ile DEDAŞ ekipleri de hasar gören su ve elektrik hatlarını onarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşlar, çatışmalar sırasında büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek, su ve elektriksiz kaldıklarını dile getirdi. Bu arada bazı evlerin kapılarına kırmızı boyayla X işaretleri bulunduğu görüldü.

Teog Sınavları Başka Okullara Alındı

Nusaybin'de daha önce ertelenen Temel Eğitim Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) 12-13 aralık Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirilecek. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bazı okulların sınav merkezlerinin değiştirildiğini belirterek, şu açıklamayı yaptı:

"12 - 13 Aralık Cumartesi ve Pazar günü ilçemizde yapılacak olan Temel Eğitim Ortaöğretime Geçiş Sınavında (TEOG) bazı okulların sınav merkezleri aşağıda belirtildiği gibi değiştirilmiştir. Kaymakam Bülent Pekdemir Ortaokulu öğrencileri, Yıldırım İlkokulu'nda, Merkez Ortaokulu öğrencileri, Atatürk İlkokulu'nda, Misak-ı Milli Ortaokulu öğrencileri, Oğuzhan İlkokulu'nda, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri Cumhuriyet İlkokulu'nda, Nusaybin İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ile Özel Demet Aytekin Ortaokulu öğrencileri, Edip Mungan İlkokulu'nda sınava gireceklerdir. Sınav saat 09.00'da başlayacağından öğrencilerimizin mağdur olmaması için en geç saat 08.00'de belirtilen okullarda hazır bulunmaları rica olunur."

Kahraman babaya son veda

Diyarbakır Sur ilçesinde PKK’lı teröristlerce şehit edilen bomba imha uzmanı Haydar Çetin için Ankara Kocatepe Camisinde düzenlenen törende oğlu 6 yaşındaki Eymen Çetin’in gözyaşları dinmek bilmedi. Minik Eymen Çetin’in gözyaşları törene katılanların yüreklerini dağlarken Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş teselli etmeye çalıştı.


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Kurşunlu Camii bahçesinde PKK’lı teröristler tarafından tuzaklanan bombayı imha etmeye çalışırken keskin nişancı tüfeği Kanas ile başından vurularak şehit düşen polis memuru biri altı diğeri henüz 3 aylık iki çocuk babası 32 yaşındaki Haydar Çetin'in cenaze töreni Kocatepe Camii'nde yapıldı.

Cenaze törenine, şehidin eşi Aysun, annesi Şükran, babası Dilaver, 6 yaşındaki oğlu Eymen, şehidin yakınları, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Ankara Garnizon Komutanlığı'na bağlı çok sayıda asker, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli çok sayıda polis ve mesai arkadaşları katıldı. Şehidin 3 aylık oğlu Emir ise cenazeye getirilmedi.Törende, şehit polis Çetin’in 6 yaşındaki Eymen Çetin tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Dedesi Dilaver Çetin’in tören ve cenaze namazı süresince yayından ayırmadığı Eymen’i şehit babasının naaşı cenaze aracıyla giderken hıçkırıklarla ağlamaya başlamasıyla Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, yanağını okşayarak teskin etmeye çalıştı.

Törenin ardından şehidin naaşı baba ocağı Ankara'nın Sincan ilçesi Çimşit Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Sur'daki sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Diyarbakır'ın Merkez Sur ilçesinin 6 mahallesi ile 1 caddesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. Sur Kaymakamlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "İlçemiz merkez mahallelerinde yoğunlaşan bölücü terör örgütü mensuplarının faaliyetlerine son verilmesi, kamu düzeninin sağlanması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin temin edilmesi amacıyla Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde 2 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 05.00 itibari ile ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Bu mahallelerimizde ilan edilen sokağa çıkma yasağı bugün saat 23.00 itibari ile ikinci bir duyuruya kadar kaldırılmıştır" denildi.

İstanbul’da terör operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde şafak operasyonu düzenledi. Düzenlenen operasyona Polis Helikopteri de havadan destek verdi.

​ Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyona Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nün yanı sıra çok sayıda polis destek verdi. Yapılan teknik takipler sonucunda daha önceden belirlenen Şişli, Mahmut Şevket Paşa Mahallesi, Hafik Caddesi ve İmranlı Sokak üzerinde bulunan adreslere Özel Harekât Şube Müdürlüğü’ne bağlı özel timler yardımıyla girildi. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1499987/640xauto.jpg) Özel Timler yardımıyla girilen adreslerde şüpheli şahıslar üzerinde çalışma yapıldığı öğrenildi. Hafik Caddesi üzerinde girilen adreste 1 kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Operasyon sırasında yaşanabilecek bir olumsuzluğa karşın polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken polis helikopteri de havadan çalışma yaptı. **TSK, IŞİD'e göz açtırmıyor!** 01 Ocak 2015 tarihinden bugüne kadar sınırlardan yasadışı geçiş teşebbüsünde bulunurken yabancı uyruklu 913 IŞİD Terör Örgütü üyesi yakalandı.
​ Güvenlik birimlerinden alınan bilgilere göre, Kara hudutları ve Jandarma sorumluluk bölgelerinde alınan etkili tedbirler sonucunda, IŞİD Terör Örgütü mensubu teröristlerden yakalananların sayısında önemli ölçüde artış gözlendi. Bu kapsamda yapılan incelemede; 01 Ocak 2015 tarihinden bugüne kadar sınırlardan yasadışı geçiş teşebbüsünde bulunurken yabancı uyruklu 913 IŞİD Terör Örgütü üyesi yakalandı. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1499989/640xauto.jpg) Yakalananların sayısı yılın ilk altı aylık dönemine göre (Ocak-Mayıs, 349) ikinci dönemde (Haziran-Aralık, 564) yüzde 61 oranında artarken sınırlara yakın bölgelerdeki IŞİD Terör Örgütü’ne yönelik hava ve kara saldırıları sonucunda Kasım-Aralık aylarında yakalanan terörist sayısı 108’e ulaştı. **Kilis Elbeyli'de Yoğunlaşıyor** Yakalanan IŞİD Terör Örgütü üyelerinin 478’inin Türkiye’ye, 435 kadarının ise Suriye’ye geçmeye çalıştığı, yakalamaların Kilis Elbeyli bölgesinde yoğunlaştığı tespit edildi. Yakalanan IŞİD Terör Örgütü mensuplarının silah, teçhizat ve kullandıkları sembollerden arındırılmış olduğu, geçiş teşebbüslerinde üzerlerinden özellikle para, hücum yeleği, cep telefonu ve bilgisayar gibi malzemelerin çıktığı tespit edildi. Yakalanan şahısların ifadelerinde, Suriye’ye geçmeye çalışanların, yakınlarını bulmak için yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduklarını belirttikleri kaydedildi. **Bomba Eğitimi Alıyorlar** Türkiye’ye girmeye çalışanların bir kısmının IŞİD baskısından kaçtıkları, bir kısmının ise Suriye’de IŞİD Terör Örgütü kamplarında bomba eğitimi aldıkları ve Türkiye’de eylem yapmak amacıyla geçiş yaptıkları belirlendi. Yurt içinde ve sınır hattında; alınan tedbirlerin, sınır hattında keşif ve gözetleme vasıtalarının sayılarının ve etkinliğinin arttığı, sınır hattına inşa edilen beton duvar, tel engeli ve hendeklerin geçişleri zorlaştırdığı, gece ve gündüz sınırın belli bir kesimine kadar araçla bile yaklaşamadıkları tespit edildi. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1499993/640xauto.jpg) Sınır hattında devriye ve kontrollerin sıkılaştırılması nedeniyle daha önce geçiş amaçlı kullandıkları bölgelere gidemedikleri anlaşılırken önceden geçiş yapılabileceğini bildikleri yerlerden geçmeye çalışan birçok IŞİD mensubunun huduttan açılan ateş sonucu yaralandığı, bir kısmının Suriye tarafında öldüğü belirlendi. Özellikle erkek örgüt üyelerinin geçişinin hemen hemen yok denecek kadar azaldığı, geçişe teşebbüs eden az sayıdaki IŞİD unsurunun kadın ve çocuklardan oluştuğu tespit edildi. **Işid Terör Örgütü Üyelerinin Huduttan Geçişi Durma Noktasına Geldi** IŞİD Terör Örgütü üyelerinin huduttan geçişlerinin neredeyse durma noktasına geldiği net olarak gözlenlendiği vurgulandı. ![](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1499995/640xauto.jpg) IŞİD Terör Örgütü mensuplarının Türkiye sınırına yönelik geçiş teşebbüslerinin azalmasında; hudutlarda alınan emniyet tedbirleri, fiziki güvenlik sistemlerindeki iyileştirmeler, hudut birlikleri ve jandarma unsurlarıyla diğer makamlar arasındaki koordinasyonun artmasının oldukça etkili olduğunun değerlendirildiği kaydedildi. **PKK'ya büyük şok! Hakkari'de yakalandı** Hakkari Valiliği, akşam saatlerinde yapılan operasyonda PKK’nın üst düzey yöneticilerinden birinin yakalandığını açıkladı. Hakkari Valiliği, polis ekiplerinin dün akşam saatlerinde 2 mahallede düzenledikleri operasyonda, örgüt üyelerini yönlendirmek üzere kent merkezine gelen PKK’nın üst düzey yöneticilerinden biri ile birlikte 5 PKK’lının yakalandığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK’nın kırsal alan kadrosunda silahlı faaliyet gösteren ve il merkezindeki grupları yönlendirmek üzere örgütün sözde üst düzey yöneticilerinden birisinin görevlendirildiği belirtildi. (AJANSLAR)
Mynet Youtube

En Çok Aranan Haberler