HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sur'da şehit sayısı 2'ye yükseldi

Şehit haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Dün akşam Diyarbakır'dan art arda acı haberler geldi. Çatışmalarda yaralanan 2 güvenlik görevlisi şehit oldu

TSK: Diyarbakır Sur'da ağır yaralanan silah arkadaşımız kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "10 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Gün içerisinde çıkan çatışmalarda bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

ŞEHİT SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan Uzman Çavuş Osman Öz'ün şehit olmasının ardından Asker Hastanesi'nde tedavisi süren ve durumu ağır olan 1 uzman çavuş daha doktorların tüm müdahalesinerağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Sur'daki bugünkü çatışmalarda şehit olan asker sayısı da 2'ye yükseldi. Yaralı 2 askerin tedavisi ise hastanede sürüyor.

Temmuz ayından bu yana 277 şehit verildi

Türkiye'de 7 Haziran Genel Seçimleri'nden sonra 'çözüm sürecinin buzdolabına konulması' ile artış gösteren terör olaylarında Temmuz ayından bugüne kadar güvenlik güçlerinden 277 kişi şehit düştü.

Çözüm sürecinin askıya alındığı 7 Haziran seçimi ile 1 Kasım seçimleri arasında ise 167 güvenlik gücü şehit olmuştu. 1 Kasım seçimlerinden sonra Doğu ve Güneydoğu'da uygulanan sokağa çıkma yasakları ile yaşanan çatışmalar artarak devam etti. Terör örgütü PKK'nın şehir merkezlerine kazdığı hendekleri kapatmak için operasyon düzenleyen güvenlik güçleri, teröristlerle çatışmaya devam ediyor.

İşte isim isim Temmuz ayından bugüne verdiğimiz şehitler:

*\Şehit isimleri verileri 'diye buyurdu' nickli Ekşisözlük yazarına aittir

**

Çözüm Süreci Dönemi (2013-2015)

28 Aralık 2012 tarihinde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan ile görüşmeler yaptıklarını açıklamıştır. Bu dönemde ilk defa Çözüm Süreci ifadesi kullanılmaya başlanmıştır.

Aylar süren görüşmeler sonucunda, 21 Mart 2013 tarihinde Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz mitinginde, halka PKK lideri Abdullah Öcalan'ın mektubu okunmuştur. Abdullah Öcalan, PKK'ya silahlı güçlerinin yurtdışına çıkması çağrısında bulunmuştur. 23 Mart tarihinde ise PKK'nın silahlı kanadının lideri Murat Karayılan, Abdullah Öcalan'ın çağrısına uyacaklarını belirtmiş ve 21 Mart'tan itibaren PKK'nın ateşkes yaptığı duyurmuştur. Bu karardan itibaren bir kaç münferit olay dışında iki taraf da ateşkese uymuş ve Türkiye Ordusu ile PKK arasında silahlı bir çatışma yaşanmamıştır.

Kobani eylemleri sırasında polis ile PKK sempatizanları arasında pek çok şehirde çatışmalar yaşanmış ve ateşkesin sona ereceği kaygısı yaşanmıştır. Fakat, Abdullah Öcalan ve HDP başta olmak üzere Kürt kanadı ile hükümet yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonrasında tansiyon düşürülmüştür.

28 Şubat 2015 tarihinde AK Parti ile HDP arasında yapılmakta olan görüşmeler sonuç vermiş ve Abdullah Öcalan, PKK'ya silah bırakması için kongre çağrısı yapmıştır.

PKK'YA KARŞI YILLARA GÖRE VERİLEN ŞEHİT SAYISI

Diyarbakır Valiliği: Sur'un havadan bombalanacağı iddiaları gerçeği yansıtmıyor

Diyarbakır Valiliği, bazı basın yayın organlarında yer alan, güvenlik güçlerince, 'Sur İlçesi'ni havadan bombalamaya başlayacağız' iddialarına yönelik yaptığı açıklamasında, haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Sur'da bugün güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada ise 3 asker yaralandı.

Diyarbakır Valiliği, bazı basın yayın organları ve sosyal medyada, Sur İlçesi'nde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, güvenlik güçleri tarafından, 'Sur İlçesi'ni havadan bombalamaya başlayacağız' iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bazı internet sitelerinde, sosyal medyada, yazılı basında, güvenlik güçleri tarafından 'Sur İlçesini havadan bombalamaya başlayacağız' şeklinde anonsların yapıldığı iddialarına yer verilmiştir. Bahse konu iddialar tamamen asılsızdır. Sur İlçesinde sokağa çıkma yasağının bulunduğu ve bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü bölgelerde güvenlik güçlerimiz tarafından bölücü terör örgütü üyelerine yönelik teslim olmaları yönünde anonslar yapılmakta, ancak 'havadan bombalama yapılacağı' şeklinde anons yapılmamaktadır, bu yönde medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bu tür söylem ile iddiaların bölgede yürütülen operasyon sürecine zarar vermek ve güvenlik güçlerimize yönelik olumsuz bir algı oluşturarak halkı provoke etmek amacıyla yapıldığı değerlendirilmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması için terör ve terör örgütüne yönelik çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

3 ASKER YARALANDI

Sur'da güvenlik güçlerinin hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyonları sürüyor. PKK'lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 asker ile operasyonlar sırasında meydana gelen patlamada 2 asker olmak üzere 3 asker yaralandı. Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınan askerlerinden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Yüksekovada sevkiyat gerginliği

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde, askeri araç konvoyunun geçişi sırasında gerginlik çıktı.

Yüksekova İlçesi’nden giriş yapan yaklaşık 40 araçlık askeri araç konvoyu bugün, yoğun güvenlik önlemleri arasında Şemdinli İlçesi’ne doğru gitti. Askeri araçların geçişine tepki gösteren bir grup da, askeri araçlara buz parçaları ve kar kütleleri attı. Grubun kaymakamlık binasına doğru yürümek istemesiyle birlikte de gerginlik tırmandı.

Cengiz Topel Caddesini trafiğe kapatan grup, ’Cizre ve Sur halkı yalnız değildir’ sologanları atarken, polis gruba gözyaşartıcı bomba atarak müdahale etti. Gerginliğin yaşandığı ilçede yer yer silah sesleri duyulurken, çıkan olaylar nedeniyle esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. (AJANSLAR)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler