HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sur'dan tahliye edilenlerin sayısı 32'ye yükseldi

Sur'dan tahliyeler sürerken, bir kişinin de cesedi bulundu.

Sur'dan tahliye edilenlerin sayısı 32'ye yükseldi

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde dün gece 11 kişinin güvenlik güçlerine teslim olmasının ardından bugün yapılan anonslar üzerine gündüz 18 kişi daha tahliye edildi. Bu gece devam eden çalışmalarda bugün Sur'dan tahliye edilenlerin sayısı 32'ye yükseldi.

BİR KİŞİNİN CESEDİ ÇIKARILDI

Bu arada Sur'dan bu gece yapılan tahliye sırasında 1 de erkek cesedinin çıkarıldığı belirtildi.

Önceki gün HDP’nin Çağrısı Üzerine Toplanan Gruplar, Sur’a Yürümek İsteyince Güvenlik Güçleri Müdahale Etti

Diyarbakır'da HDP'nin çağrısı üzerine kentin çeşitli bölgelerinde toplanan gruplar, Sur'a yürümek istedi. Polis, gruplara müdahale etti, bazı gruplar polise taşlarla saldırdı.

HDP, Sur ilçesinde 93'üncü gününde devam eden sokağa çıkma yasağını protesto etmek amacıyla Çarşamba saat 16.00'dan itibaren tüm vatandaşlara ilçeye yürüme çağrısı yapmıştı. Bunun üzerine harekete geçen Diyarbakır Valiliği, önce sabah saatlerinde yaptığı açıklama ile aynı gün saat 12.00'dan itibaren Sur'a girişleri yasakladı. Ardından da güvenlik önlemlerini arttırıldı. İlçenin girişlerindeki kontrol noktalarına takviye yapılırken, Sur'a çıkan tüm yollara da zırhlı araçlarla polis ekipleri konuşlandırıldı.

Kentin bazı kritik noktalarında da olası bir duruma karşı polis ekipleri bekletildi. Kentte Çarşamba saat 16.00'a kadar fırtına öncesi sessizlik yaşandı. Saat 16.00 sıralarında ise Sur ilçesinin Urfakapı girişinde olaylar başladı.

(DHA/İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler