HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye'den atılan roket, Kilis'te jandarma lojmanına düştü

Kilis'te, Suriye tarafından atılan roket mermisi jandarma lojmanlarının bahçesine düştü. Olayda yaralanan olmadı.

Kilis kent merkezine yine Suriye tarafından Katyuşa füzesiyle ateşlenen bir roket düştü.

Olay, saat 15.30 sıralarında meydana geldi. Suriye tarafından ateşlenen roket, Emniyet Müdürlüğü yanındaki Jandarma Lojmanlarının bahçesine düştü. O sırada bahçede kimsenin bulunmaması nedeniyle şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.

Güvenlik güçleri bölgeyi çembere alarak inceleme başlatırken, Suriye'den atılan roketin hangi bölgeden ateşlendiği henüz belirlenemedi.

BİR ROKET DAHA DÜŞTÜ

Kilis'e Suriye tarfından ateşlenen bir roket mermisinin daha düştüğü bildirildi.

Adliye binasının arkasındaki boş araziye ve askeri lojmanlara düşen roket mermilerinden sonra kent merkezine bir roket mermisinin daha düştüğü belirtildi. Roket mermisinin düştüğü bölgeye arama kurtarma, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Sur’da çatışma: 2 polis yaralandı, 4 terörist öldürüldü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların tamamlandığı bölgede arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu çıkan çatışmada 4 terörist etkisiz hale getirildi, 2 polis yaralandı.

Sur ilçesinde 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un şehit edildiği saldırının ardından terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 103. gününde tamamlandı.


4 gün önce de Suriye tarafından ateşlenen 8 roket mermisi Kilis'e düşmüş, 4 yaşındaki Mert Özkan hayatını kaybetmişti.

Operasyonun ardından sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerine, Savaş Mahallesi'ndeki bir binada gizlenen PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 4 terörist etkisiz hale getirildi, 2 polis yaralandı.

Yaralı polisler, Diyarbakır Asker Hastanesinde tedavi altına alındı, bölgedeki çalışmalar devam ediyor.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler