HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli aileler geceyi sokakta geçirdi

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalara yerleştirilerek dolandırılan Suriyeli ailelerin bir bölümü, zabıta ekiplerinin tahliyesinin ardından geceyi sokakta geçirdi.

Suriyeli aileler geceyi sokakta geçirdi

Zeytinburnu'nda, kimliği belirsiz bir kişi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkım kararı alınarak 2 ay önce boşaltılması için tebligat çıkarılan ve bir süre önce elektriği, doğalgazı, suyu kesilen 5 katlı binayı Suriyeli 15 aileye kiraya verip, yaklaşık 10 bin TL dolandırdı. Dün sabah saatlerinde zabıta ekiplerinin bölgeye gelmesiyle dolandırıldıklarını anlayan aileler büyük şok yaşadı.

Zabıta ekipleri tarafından gerçekleştirilecek yıkım çalışması nedeniyle tahliye edilen Suriyeli ailelerden bir bölümü geceyi sokakta geçirdi. Yıkılan apartmanlardan çıkardıkları eşyalarının başında bekleyen aileler, boş arazide yaktıkları sobalarla ısınmaya çalıştı. Yaşananların farkında olmayan küçük çocuklar ise molozlar ve yıkık binaların bulunduğu alanda oynayarak vakit geçirdi.

"BU SOĞUKTA NE YAPACAĞIZ?"

Kaldıkları evlerden tahliye edilen bir kişi, "Bizim haberimiz olmadan sabah gelip yıktılar. Şimdi çoluk çocukla bu soğukta ne yapacağız?" şeklinde konuştu. Sokakta kalan ailelerin mahalledeki bekleyişi sürüyor. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler