HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli annenin boğulan oğluna feryadı

Suriye'de yaşanan iç savaştan kaçarak 2 yıl önce 3 çocuğu ve kocasıyla Adana'ya gelen Nesrin Şaydo, 5 yaşındaki oğlu sulama kanalına düşerek boğulunca hastane önünde feryat etti.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Züver-Nesrin Şaydo çifti 2 yıl önce Suriye'deki iç savaştan kaçıp 3 çocuğuyla birlikte Adana'ya sığındı. Savaşta çocuklarının ölmemesi için Adana'ya gelen aile burada hayatlarını sürdürmeye devam etti.

Ancak bugün çiftin 5 yaşındaki Mehmet Züver Şaydo isimli oğlu, sulama kanalı kenarında oynarken ekmeği kanala düşünce, onu almak istedi. Ekmeği almak isterken dengesini kaybedip kanala düşen çocuk, suda batıp çıkmaya başladı. Daha sonra durumu fark eden mahallenin gençleri kanala girip çocuğu çıkarırken, bu arada olay yerine gelen ambulansla çocuk Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ambulansta duran kalbi tekrar çalıştırılan çocuk tedavi altına alındı ancak ilerleyen saatlerde hayatını kaybetti. Anne Şaydo oğlunun hayatını kaybettiğini öğrenince hastane önünde feryat etti. Arapça ağıtlar yakan anne yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalıştırılırken, oğlunun ismini söyleyerek feryat etmesi herkesi ağlattı. Küçük Şaydo'nun cenazesi daha sonra otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurum Morgu'na kaldırıldı. Bir süre sonra buradan alınan cenaze toprağa verildi. (İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler