HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli avukat, kadının çantasını çaldı

Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen bir avukat, parasız kaldığı için kafede oturan bir kadının çantasını kapkaç yöntemiyle çaldı.

Olay anı iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Tepebağ Mahallesi'nde 14 Mart 2014 günü meydana geldi. İddiaya göre, bankada çalışan Funda Turgay (30) kafeye giderek bir masaya oturdu. Bir süre sonra kafeye Suriye uyruklu Mahmut S., Eymen S., Baraa S. ve Mahmut S. geldi. Suriyeliler bir süre kafede oyalandı. Bu arada Mahmut S. masaların üzerini kontrol etmeye başladı. Suriyeliler bir süre sonra kafeden ayrıldı. Ancak 2 dakika sonra tekrar gelerek yine yiyecek bakmaya ve fiyat sormaya devam etti. Bir kadının çantasını masanın üzerine bıraktığını gören Mahmut S. masaya doğru yaklaşıp çantayı alıp kaçmaya başladı. İçinde 450 lira para ve kartları bulunan kadın neye uğradığını şaşırarak masadan kalkıp yardım istedi. Kafe çalışanları kapkaççının arkasından koştu ancak yakalayamadı. Bunun üzerine olay polise bildirildi. Çantası çalınan kadın ise şoka girdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyerek zanlıların Suriyeli olduğunu belirledi. Polis yaptığı operasyonda zanlıların dördünü de yakaladı.

Zanlılardan çantayı alıp kaçan Mahmut S. ifadesinde, kendisinin Suriye'de hukuk fakültesini bitirip avukat olduğunu belirterek, "Biz Esad'dan özgürlük ve demokrasi istedik o halkına bomba yağdırdı. Bu nedenle mesleğimizi, vatanımızı bırakıp kaçmak zorunda kaldık. Türkiye bize kucak açtı. Ancak burada da iş bulamadığımız için aç olduğumuzdan bunu yapmak zorunda kaldık. Bizi bu durumlara Esad düşürdü. Bizim tek isteğimiz Türkiye'deki gibi özgür ve demokrasi ortamında yaşamaktı" dediği öğrenildi.

Zanlılar sorgularının ardından adliyeye sevk edilirken, Mahmut S. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diğer 3 kişi ise serbest bırakıldı.

İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler