HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli baba, ölen kızına son kez sarıldı

Suriye'deki iç çatışmalardan kaçarak Adana'ya gelen Suriyeli ailenin kızları 2 yaşındaki Meryem Halit, kanepeden düşüp öldü.

Fevzipaşa Mahallesi'nde kiraladıkları bir evde oturan 35 yaşındaki Halit Dedo'nun kızı Meryem Halit, iddiaya göre kanepede oyun oynarken dengesini kaybedip beton zemine düştü. Komşuları tarafından hastaneye götürülen küçük kızın öldüğü belirlendi.

Meryem Halit'e müdahale eden doktorlar, vücudunun değişik yerlerinde iltihaplı yara olduğunu görünce, ölümünü şüpheli buldu. Meryem Halit'in cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cumhuriyet Savcısı ve Adli Tıp Uzmanı'nın yaptığı ön otopside Meryem Halit'in düşmeye bağlı beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği anlaşıldı.

Ülkesinde oto tamirciliği yaptığını söyleyen baba Halit Dedo, Halep'ten 2 ay önce yola çıktıklarını ve kaçak yollardan Türkiye'ye girdiklerini anlattı. Suriye'de yaşayabilecekleri bir ortam kalmayınca kaçmaya karar verdiklerini belirten Halit Dedo, "Savaşa rağmen ülkemizi terk etmedik. Ama 2 ay önce kaçıp Türkiye'ye gelmek zorunda kaldık. Eşim Nesrin, ben ve 5 çocuğumuz 2 oda ev tuttuk. Komşularımızın eşya yardımı yaptı. İş bulamadım, 3 günden beri ağzımıza kuru ekmekten başka bir şey girmedi. İyi beslenemediği için kızımın vücudunda yaralar çıktı. Bir lokantada çalışan kardeşimden yardım istemek için yanına gitmiştim. O arada evde oynarken kanepeden düşmüş, komşular hastaneye götürmüşler. Ama doktorlar kurtaramadı" dedi.

Meryem Halit'in cenazesini teslim alan Halit Dedo, kızına sarılarak gözyaşı döktü. Dedo, kızını toprağa vermek üzere Suriye'ye götürdü.

(DHA)

En Çok Aranan Haberler