HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeli bebek besinsizlik ve soğuktan hayatını kaybetti

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, dünyanın büyük bölümü Suriye'deki insanlık dramına sessiz kalırken; bölgeden her geçen gün yeni bir yürek burkan haber gelmeye devam ediyor.

Avrupa'nın tel örgülerle set çektiği, Türkiye'nin ise elinden gelidiğince kucak açtığı göçmenlerin yaşam savaşı sürüyor. Bu savaşa yenik düşen son kurban da maalesef 1 yaşındaki Garam bebek oldu.

Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, merkez Seyhan İlçesi’ndeki otogarda Suriyeli bir bebeğin öldüğü ihbarını aldı. Otogara gelen polis, bekleme salonundaki bir koltukta kız bebeğin cesedini buldu.

Sağlık ekiplerine haber veren polis, çevrede bulunan bir Suriye vatandaşı aracılığıyla anne Nesrin Berdoş ile konuştu. Bebeğinin yanında oturan ve gözyaşı döken anne Berdoş, Halep’ten yürüyerek Hatay’a, oradan da İstanbul’a gitmek üzere akrabalarıyla Adana’ya otobüsle geldiklerini anlattı.

Babası Suriye’deki iç savaşta hayatını kaybeden Garam bebeği otogara gelen sağlık ekipleri, koltuktan alarak ambulansa götürdü.

Suriye'den yürüyerek Hatay'a gelen ailenin yanında getirdiği çantanın üzerindeki çamur dikkat çekti.

Adana Adli Tıp Kurumu’na götürülen Garam bebeğin ilk belirlemelere göre besin yetersizliği ve soğuğa bağlı olarak yaşamını yitirdiği öğrenildi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler