HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeliler, Seydikemer'den Antalya'ya gönderildi

Muğla'nın Seydikemer İlçesi'nde ormanlık alanda köylüler tarafından fark edilen Suriyeli 130 sığınmacı, jandarma ekipleri gözetiminde Antalya'ya gönderildi.

Karayoluna çıkmak için çocuklarıyla dik yamaçları tırmanmaya çalışan sığınmacılar zor anlar yaşadı.Sarıyer Mahallesi Toybeleni mevkiindeki ormanlık alanda Suriyeli sığınmacıları görenler, saat 15.00 sıralarında Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı'nı aradı. Bölgeye gelen jandarma ekipleri, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeli 130 sığınmacıyı dinlenirken buldu. Antalya'dan Seydikemer'e seralarda mevsimlik işçi olarak çalışmak için geldiklerini belirten sığınmacılar, iş bulamadıklarını ve dönmeden önce bölgede dinlendiklerini kaydetti. Jandarma ekipleri, otobüs bulduktan sonra Antalya'ya döneceklerini belirten sığınmacıların ormanlık alandan çıkmasını istedi. Bunun üzerine sığınmacılar, Seydikemer- Antalya karayoluna çıkmak için jandarma gözetiminde yürümeye başladı.

AĞAÇ DALLARIYLA YARDIM ETTİLER

Karayoluna ulaşmak için ellerinde çanta ve valizlerle yürüyen sığınmacılar, dik yamaçlardan oluşan bölgede zor anlar yaşadı. Kadın ve çocuklar karayolunun alt kısmındaki yamaca tırmanmakta zorlandı. Yola çıkmayı başaranlar, ağaç dalları uzatarak kadın ve çocukların yamacı tırmanmasına yardım etmeye çalıştı. Bu sırada bazı sığınmacıların kayarak düştüğü görüldü. Ağlayan bebekler ise anne ve babaları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.Bir süre Seydikemer- Antalya yolu kenarında bekleyen sığınmacılar, gruplar halinde Fethiye- Antalya seferi yapan midibüs ve otobüslere binerek Antalya'ya doğru yola çıktı. (DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler