HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriyeliler'in kaldığı kampta kavga

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Suriyeli sığınmacıların kaldığı kampta dün akşam çıkan kavgada 7'si asker, 2'si özel güvenlik görevlisi 13 kişi yaralandı.

Suriyeliler'in kaldığı kampta kavga

Gaziantep ve Konya'da çeşitli suçlara karıştıkları gerekçesiyle 300 sığınmacının getirildiği Nusaybin'e bağlı Akçatarla Köyü yakınlarındaki kampta, dün saat 23.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya müdahale ederek tarafları ayırmaya çalışan asker, havaya ateş açtı. Kavganın devam etmesi üzerine jandarma ekipleri bu kez gaz bombalarıyla kavgacılara müdahale etti.

Saat 02.00'ye kadar devam eden kavgada 7'si asker, 2'si kampta görevli özel güvenlik görevlisi, 2 kadın ve 2 çocuk olmak üzere toplam 13 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kavganın büyümemesi ve kampta huzurun sağlanması amacıyla Mardin merkezden çok sayıda çevik kuvvet polisi ve jandarma ekipleri takviye olarak Nusaybin'e sevk edildi. Kampta kavgaya karışan sığınmacıların, gece sabaha kadar otobüslere bindirilerek ayrı kamplara gönderildiği belirtildi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler