HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suruç'ta gerginlik

Cizre'de ölenlerin Suruç’taki cenazesinde gerginlik çıktı...

Suruç'ta gerginlik

Şırnak’ın Cizre ilçesinde güvenlik güçlerinin operasyonunda etkisiz hale getirilenler arasında bulunan DBP Parti Meclisi üyesi Mehmet Yavuzelile Azadiya Welat Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş’ın cenazeleri, Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde defnedildi. Mezarlık dönüşünde slogan atan ve uyarılara rağmen dağılmayarak yürüyen kalabalığa polis müdahale etti.

Cizre’de güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilenler arasında bulunan Mehmet Yavuzelile Rohat Aktaş’ın cenazeleri aileleri tarafından teşhis edilerek dün gece teslim alındı ve Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine getirildi. Öğle saatlerinde Suruç Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazeler sloganlar eşliğinde ilçe mezarlığına getirildi. Cenazeler, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Şanlıurfa milletvekilleri Dilek Öcalan ve İbrahim Ayhan’ın da katıldığı törenle toprağa verildi.

Cenaze töreninin ardından bir grup slogan attı ve yürüyüş yapmak istedi. Polisin dağılmaları yönündeki uyarıya rağmen yürümekte ısrar eden gruba güvenlik güçleri biber gazı ve zırhlı araçlardan basınçlı su sıkarak müdahale etti.

Bir süre polislere taş atarak karşılık veren göstericiler, müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı. 2 kişinin hafif yaralandığı gerginliğin ardından polis ilçedeki önlemlerini artırdı.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler