HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tabur Komutanı nefesiyle ısıtmaya çalıştı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde vatandaşların başka bir bölgeye tahliyesi sırasında operasyonlarda görevli bir Tabur Komutanı ile bir çocuk arasında ilginç görüntüler yaşandı.

Çocuğun Tabur Komutanı'na yanına yaklaşarak üşüdüğünü söylemesi üzerine Tabur Komutanı, çocuğunefesiyle ısıtmaya başladı ve ellerini ovuşturdu.

Öte yandan tahliye sırasında bölgeyi terk etmek isteyen vatandaşlara, PKK'lı teröristler tarafından roket atar ve uzun namlulu silahlarla üzerlerine ateş açıldığı belirtildi.

Silopi ilçesinde 59. cadde civarındaki vatandaşların 57. Cadde'ye tahliyesi esnasında bir çocuk, Tabur komutanının yanına yaklaşarak üşüdüğünü söyledi. Bunun üzerine Tabur Komutanı çocuğun ellerini tutarak, nefesiyle ısıtmaya başladı ve ve ellerini ovuşturdu.Tabur Komutanı çocuğa daha sonra çikolata ve bisküvi verdi. Öte yandan tahliye sırasında bölgeyi terk etmek isteyen vatandaşlara, PKK'lı teröristler tarafından roket atar ve uzun namlulu silahlarla üzerlerine ateş açıldı.Jandarma Özel Harekat Timi ateşin geldiği istikamete anında karşılık vererekvatandaşların tahliyesini başarılı bir şekilde sağladı.Güvenlik güçleri tarafından korumaya alınan vatandaşların Kapalı Spor Salonuna yerleştirildiğini açıkladı.

Şehit polise yürek yakan veda

Cizre'de yaralanıp GATA'da şehit olan Özel Harekat Polisi Ahmet Atilla Güneş için Özel Harekat Daire Başkanlığında tören yapıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde geçen hafta terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit düşen Özel Harekat Polisi Ahmet Atilla Güneş için Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında tören düzenlendi. Törende şehidin oğlunun gözyaşları herkesin yüreğini yaktı.

İşte o PKK'lıların sığınağı

Bitlis'te Sehi Ormanları bölgesinde devam eden operasyonda, 4 terör örgütü üyesi etkisiz hale getirildi. PKK'lıların sığınağının görüntüleri de ortaya çıktı.

Bitlis Sehi Ormanları'ndaki çatışmalar 2 gün boyunca devam etmişti.

Genelkurmay Başkanı, operasyonda 4 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. PKK sığınağının görüntüleri de ortaya çıktı.

TSK'nın açıklaması şöyle: Bu bölgede, arazide tespit edilen biri dört odalı, iki sığınakta, dört Kaleşnikof piyade tüfeği ve silaha ait bin fişek, bir RPG-7 roketatar ve dört adet mühimmatı, bir tabanca, bir termal silah dürbünü, bir Yaesu el telsizi, bir video kamera, el yapımı patlayıcı (EYP) için hazırlanmış 21 tüp ve çok sayıda elektronik EYP düzeneği, 200 kişilik örgüt kıyafeti, iki tondan fazla miktarda yiyecek malzemesi ve battaniye ele geçirildi.

PKK yandaşları okul yaktı!

Mersin'in Tarsus ilçesinde terör örgütü PKK yandaşları tarafından ateşe verilen okul kullanılamaz hale geldi.

Fahrettinpaşa Mahallesi’nde meydana gelen olaylarda, Fahrettinpaşa Ortaokulu ateşe verilerek yakıldı. Okul içinde bulunan sıra ve masaları dışarıya çıkararak barikat kuran PKK yandaşları, daha sonra okulu ateşe vererek yaktılar.

Güvenlik nedeniyle itfaiyenin mahalleye girememesinden dolayı okulun tamamen yanmasını polisler önledi. TOMA yardımıyla söndürülen okul kullanılamaz hale geldi.

Bugün öğlen saatlerinde yanan okulda inceleme yapan polis ekipleri, sınıflardan çıkan masa ve sıraları barikat kurulmaması için toplayıp götürdü.

4 ilde devam eden operasyonlarda 168 terörist öldürüldü

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için Şırnak Cizre ve Silopi İlçesi, Diyarbakır Merkez Sur İlçesi, Mardin Dargeçit İlçesi ve Bitlis'in Sehi Ormanları bölgesinde güvenlik güçlerinin operasyonları devam ediyor.
Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre; Şırnak Cizre'de 113 PKK'lı terörist (112'si ölü, 1'i sağ), Silopi'de 9 PKK'lı terörist, Diyarbakır Sur'da 23 PKK'lı terörist, Mardin Dargeçit'te 16 PKK'lı terörist, Nusaybin'de 3 PKK'lı terörist ve Bitlis'in Sehi Ormanları bölgesinde 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildiği belirtildi.

CİZRE'DE 113, SİLOPİ'DE 9 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde 14 Aralık'ta hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçeden şiddetli patlama, silah sesleri geliyor, ilçe merkezlerinden dumanlar yükseliyor. Cizre'deki operasyonlarda 112'si ölü, 1'i sağ toplam 113 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ederken, operasyonlarda 9 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

DİYARBAKIR SUR'DA 23 23 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Diyarbakır Merkez Sur İlçesi'nde barikatların kaldırılması, hendekleri kapatılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağının 21'nci gününde çatışmalar çıktı. Operasyonlarda şu ana kadar 23 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. İlçede 7'nci Kolordu Komutanlığı'na bağlı askerler, polis ve jandarma özel harekat timleri operasyonlara devam ediyor.

DARGEÇİT'TE 16 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Mardin'in sokağa çıkma yasağı bulunan Dargeçit İlçesi'ndeki ise şu ana kadar 16 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

NUSAYBİN'DE 3 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Mardin'in sokağa çıkma yasağı bulunan Nusaybin İlçesi'nde güvenlik güçlerinin PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonlarda şu ana kadar 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

BİTLİS'TE 4 PKK'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bitlis'in Sehi Ormanları bölgesinde devam eden operasyonlar sırasında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler