HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tacik muhalif lider son yolculuğuna uğurlandı

Davet edildiği evde önce yemeğine zehir konarak zehirlenen ardından da silahla vurularak öldürülen Tacik muhalif lider Umarali Kuvatov, son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurladı.

Cenazede babasının fotoğrafına sarılarak öpücükler yağdıran 4 yaşındaki Aişe, gören herkesi duygulandırdı.

İstanbul Fatih'te öldürülen Tacikistanlı muhalif lider Umarali Kuvatov için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye İstanbul'da yaşayan Tacik vatandaşlar ve muhalif liderin ailesi ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Muhalif lider Umarali'nin acılı eşi, uzun süre kocasının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Cenazede babasının fotoğrafına sarılarak öpücükler yağdıran 4 yaşındaki Aişe, gören herkesi duygulandırdı.

Tercüman aracılığı ile basın mensuplarına açıklamada bulunan Umarali Kuvatov'un eşi Kumriznisa Kuvatov, ‘‘Türkiye Cumhuriyetinden katillerin yakalanmasını istiyorum. Biz bu cinayetin Tacikistan başbakanı tarafından yaptırıldığına inanıyoruz. O ne kadar zalimmiş ki 5 çocuğumu da öldürmek istedi. Yemeklere zehir koymuşlar. Umarali Tacikistan'da muhalif 24 grubunun lideri olduğu için yemeğine zehir konuldu ve vurularak öldürüldü" diye konuştu.

Evde yemek yedikten sonra zehirlendiklerini anladıklarını belirten Kumriznisa Kuvatov, "Çocuğumuz fenalaşınca Umarali 'zehirlendik' dedi. Sonra çocukları ve beni alarak dışarıya çıkardı. Dışarı da ben biraz fenalaştım. Sonra bir ses duydum. Çocuğum bağırdı. Arkama baktım Umarali ölmüştü" dedi.

Muhalif lider Umarali Kuvatov'un naaşı kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Kilyos'a gönderildi. (İHA)


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler