HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tacizden 10 yıl hapis alan sanıktan ilginç açıklama

Samsun’da, 19 yaşındaki Ö.D.’yi oturduğu apartmana girerken elle taciz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 49 yaşındaki Ali Çangal, 10 yıl hapis cezasına mahkum oldu.

Tacizden 10 yıl hapis alan sanıktan ilginç açıklama

19 yaşındaki Ö.D.’yi oturduğu apartmana girerken elle taciz ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan ve suçlamaları kabul etmeyen Çangal, bir gözünün iyi görmediğini ileri sürüp, "Böyle bir şey yapamam" diyerek iftiraya uğradığını ileri sürdü.

Olay, İlkadım İlçesi Lise Caddesi’nde 2012 yılı Ekim ayında meydana geldi. Ö.D., kız kardeşiyle birlikte gittiği markette alışveriş yapıp evlerine doğru yola çıktı. Bir süre sonra oturdukları apartmanın önüne gelen iki kardeşten Ö.D., elindeki poşetleri yere koyup anahtarını çantasından çıkardığı sırada iddialara göre arkasından gelen Ali Çangal, genç kıza sarılarak göğüslerini sıktı. Korkuya kapılan Ö.D. ve kız kardeşi 14 yaşındaki G.D., bağırarak yardım istedi. Bunun üzerine panikleyen Çangal, kaçarak olay yerinden uzaklaştı.

POLİS ARARKEN BAŞKA BİR KADINI TACİZ ETTİ

Şikayet üzerine mobese kayıtlarından eşkali belirlenen Ali Çangal, polis tarafından aranırken aynı bölgede bu kez P.G. adlı genç kadına elle tacizde bulundu. Ancak bu kez kaçamadı ve çevredeki vatandaşların yardımıyla polis tarafından yakalandı. Ö.D. tarafından da teşhis edilen Çangal, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanığın akli dengesinin yerinde olduğu ve Ö.D.’nin de olay nedeniyle ruh sağlığının bozulduğu belirtildi. Son savunmasını yapan Çangal, kendisine iftira atıldığını belirterek, "Ben psikolojik tedavide görüyorum, Bir gözüm de iyi görmez. Böyle bir şey yapamam" diyerek beraatini istedi.

MAHKEMEDEKİ İYİ HALİNDEN CEZASI 2 YIL İNDİ

Mahkeme heyeti, olay nedeniyle Ö.D.’nin ruh sağlığının bozulmasını dikkate alarak sanığa 12 yıl hapis cezası verdi. Ardından da 1 ay içerisinde iki kadını taciz eden Ali Çangal’ın mahkemedeki iyi hali dikkate alınarak cezasından 2 yıl indirip yapıp sanığı 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer taraftan sanık hakkında P.G.’nin açtığını davanın ise devam ettiği belirtildi.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler