HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksiciye müşterisi üniversiteli kıza tacizden 1 yıl 8 ay hapis

Erzurum'da üniversiteli kız öğrencinin bacaklarını ve ellerini okşayıp, öpmeye kalkışan taksici A.H.M., yargılandığı Asliye Ceza Mahkemesi'nde 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi olan 25 yaşındaki D.N.Ç., 18 Aralık 2013 günü saat 02.30 sıralarında Ankara'dan Erzurum'a geldi.

Genç kız, şehirler arası otobüs terminalinde A.H.M.'nin kullandığı taksiye binerek Palandöken ilçesindeki Hacı Ahmet Baba Mahallesi'ne gideceğini söyledi. İddiaya göre şoför, yanına oturan D.N.Ç.'nin bacaklarını ve ellerini okşadı. Taksiden iner inmez polisi arayan genç kız sürücüden şikayetçi oldu. Terminalde indikten sonra taksiciyle pazarlık yaptığını anımsatan D.N.Ç., "Benden 35 lira istedi. Ben de o kadar param olmadığı söyledim. Bunun üzerine başka bir yolcu daha alması halinde beni 15 liraya evime götürebileceğini ve otomobilin ön koltuğuna oturmamı söyledi. Başka bir yolcu bulamayınca ben de 20 lira param olduğunu söyleyerek şehir merkezine götürmesini istedim. Yol boyunca havanın soğuk olduğunu belirtti ve üşümemek için yanıma yaklaştı. Ellerimi tutarak otomobilin kaloriferine yaklaştırdı. Bacaklarımdan tutarak yanına çekti. Yol boyunca elimi ve bacaklarımı okşadı. Taksi ücretini ödediğim sırada beni öpmek istedi. Geri çekildiğim için öpemedi. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Genç kızın şikayeti üzerine sürücü A.H.M. hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'basit cinsel saldırı' suçundan dava açıldı.Suçlamaları kabul etmeyen A.H.M. ise genç kızın 18 lirasının olduğunu kalan kısmını sonra ödeyeceğini belirterek taksiye bindiğini öne sürdü. D.N.Ç.'nin evine götürmesi için yalvardığını iddia eden A.H.M., "Otomobilin arka tarafına oturmasını istememe rağmen sağ ön koltuğa oturdu. Yolda giderken bana yaklaşıp direksiyonu tutmak istedi. Para karşılığında cinsel ilişkiye girebileceğini ifade etti. Kendisine tacizde bulunmadım" dedi.

Mahkeme tarafından hazırlanan gerekçeli kararda, suç tarihinde yürürlükte bulunan yasada 102/1 maddesi uyarınca 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğü, 18 Haziran 2014'te 6545 sayısı yasanın 58'inci maddesi ile yapılan değişiklik sonucu ceza miktarının 5 yıldan 10 yıla kadar hapis ile değiştirildiği vurgulandı. Bu durumda eski yasanın sanığın lehine olduğuna işaret edilerek A.H.M.'ye 2 yıl hapis cezası verildi. Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın geleceği üzerindeki olası etkileri mahkemece lehine takdiri indirim sebebi olarak kabul edilerek 1/6 oranında indirim yapıldı ve ceza 1 yıl 8 aya indirildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile erteledi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler