HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksim Meydanı'nda bomba paniği

İstanbul Taksim Meydanı'nda şüpheli bir çanta bulunması, bomba paniğine neden oldu.

Bomba imha uzmanları tarafından patlatılan çanta boş çıkarken, vatandaşlar imha anını cep telefonlarıyla görüntüledi. Şerit çekilen alana girmek isteyen bir şahıs da polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Olay, saat 17.30 sıralarında Taksim Meydanı İstiklal Caddesi girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, meydandaki çöp kutularının altında sahipsiz bir çanta gören vatandaşlar, durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin de çantayı şüpheli bulması üzerine olay yerine bomba imha ekibi çağrıldı. Bomba imha ekipleri seyir halinde iken polis ekipleri, İstiklal, Sıraselviler ve Tak-ı Zafer Caddesini güvenlik şeridi çekerek kapattı. Ardından olay yerine gelen uzman ekipler koruyucu kıyafetlerini giyinerek çantanın bulunduğu yere fünye bıraktı.

VATANDAŞLAR CEP TELEFONLARINA KAYDETTİ

Bomba imha uzmanları çalışmalarını sürdürdüğü esnada şerit dışında bekleyen vatandaşlar da yaşananları cep telefonlarıyla kaybetti. Şerit çekilmesine rağmen alana girmek isteyen vatandaşlar ise polis ekipleri tarafından uyarıldı. Cadde girişindeki restoranlarda mahsur kalan çocuklu vatandaşlar ve vatandaşlar da, polis ekiplerinin yardımıyla bulundukları yerden şerit dışına çıkartıldı. Alınan önlemlerin ardından vatandaşlar polis ekipleri tarafından şeridin dışından da uzaklaştırıldı. Ardından fünye bomba imha uzmanları tarafından kontrollü bir şekilde patlatıldı.

İMHA SONRASI POLİSİ ALKIŞLADILAR
Fünyenin patlatılması sonrası vatandaşlar polis ekiplerine bir anda alkış tuttu. Bomba imha uzmanının çantada yaptığı kontrolün ardından çantanın boş olduğu belirlendi. Bu esnada tüm uyarılara rağmen alana girmeye çalışan bir vatandaş polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

PARÇALANMIŞ ÇANTA İLE SELFİE ÇEKTİLER
Öte yandan, imha sonrası şeritler polis ekipleri tarafından çıkartılarak vatandaşların geçişine izin verildi. Geçişe izin verilmesinin ardından vatandaşlar parçalanmış çanta ile selfie çekmeyi de ihmal etmedi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler