HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taksim'de çernobil protestosu

Çernobil faciasının 27. yıldönümünde Taksim Meydanı’nda toplanan bir grup, yürüyüş yaparak nükleer enerji kullanımını protesto etti.

İSTANBUL (İHA) - Taksim Meydanı’nda toplanan Karadeniz İsyandır Platformu Derneği Üyesi bir grup, Çernobil nükleer patlamasında hayatını kaybedenleri anmak ve nükleer enerji kullanımını protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı. Çernobil’in 27. yıldönümü nedeniyle yapılan yürüyüş, sloganlar eşliğinde Galatasaray Lisesi’ne kadar sürdü. Ardından grup adına yapılan basın açıklamasında, “26 Nisan 1986 tarihi akıllarımıza Çernobil nükleer felaketi olarak kazındı. Dünyanın en büyük patlamasıyla başlayan katliam 27 yıldır sürüyor. 27 yıldır sevdiklerimizi, dostlarımızı, yakınlarımızı toprağa koymaya devam ediyoruz. 1986 Nisan’ından beri zehirleniyoruz, ölüyoruz. Gözlerini kar hırsı bürümüş şirketlere havamız, suyumuz, toprağımız, hayatımız peşkeş çekiliyor” denildi.

Türkiye’nin de nükleer çöplük haline getirilmek istendiği iddia edilen açıklamada, “Çernobil ve Fukuşima’dan ders almayan iktidar bu görünen üç talan projesiyle birlikte Türkiye nükleer çöplük haline getirmeye çalışılıyor. Birçok ülke nükleerlerden vazgeçerken, kapitalizmin elçileri Türkiye’yi nükleer atık çöplüğü ve nükleer deney sahasına döndürmek istediklerini biliyoruz. Amaç Karadeniz, Akdeniz ve Trakya kıyılarını nükleer atık çöplüğüne döndürmek, kapitalizmin doymak bilmeyen kar hırsına ortak olmaktır. 27 yıldır öfkeliyiz, öfkemiz giderek büyüyor. Şirketler ve taşeron siyasetçileri yaşamlarımızdan ellerini çekinceye kadar isyandayız” ifadelerine yer verildi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Güncel haberler


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler