HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taraftarlarla ÖDP'liler arasında gerginlik

Beyoğlu'nda basın açıklaması yapan Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi bir grupla, Trabzonsporlu taraftarlar arasında gerginlik yaşandı.

Taraftarlarla ÖDP'liler arasında gerginlik
Çıkan arbede sırasında iki basın mensubu yaralandı.
[** **](http://video.mynet.com/habervideo/Taraftarlarla-ODP-liler-arasinda-gerginlik/986104/)
ÖDP İstanbul İl Örgütü üyesi bir grup, yasa dışı dinlemelere ilişkin basın açıklaması yapmak üzere Galatasaray Meydanı'nda toplandı. "Dinlemeyin, gözetlemeyin" yazılı pankart açan grup, çeşitli dövizler taşıdı. Bu sırada Trabzonsporlu taraftarlar da Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanacak maç öncesi Galatasaray Lisesi önünde toplandı. Yaklaşık 100 kişilik taraftar grubunun ÖDP'li gruba yönelik attığı "Kahrolsun PKK" sloganları ise ortamın gerilmesine neden oldu.
ÖDP'li grup, Trabzonsporlu taraftarlara zafer işareti yaparak, "Kahrolsun Faşizm","Yaşasın Halkların Kardeşliği" şeklinde sloganlarla karşılık verdi. Bölgede önlem alan polis, grupla, taraftarlar arasında çember oluşturdu. Yaşanan gerginlik sırasında bazı taraftarların ÖDP'lilere pet şişe ve bira şişeleri fırlattığı görüldü. ÖDP'li grup ise kendilerine atılan cisimleri taraftarların üzerine fırlattı. Çıkan arbedede sırasında yaralanan iki basın mensubu Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.
Gerginliğin sona ermesinin ardından Trabzonsporlu taraftarlar polis eşliğinde stadyuma götürüldü. ÖDP'li grup ise Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Burada basın açıklaması yapan ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Sema Solaklı, yasadışı dinlemelere tepki göstermek için eylem yapmak istediklerini belirterek, "Ancak düşünce özgürlüğünden nasibini almamış bir grup Trabzonspor taraftarının saldırısına uğradık. Toplumdaki kutuplaşma bizi ciddi bir şekilde kaygılandırıyor. Bu saldırı bunun ciddi bir kanıtıdır" dedi.
İHA


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler