HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tatil için geldiği Türkiye'den savaşmak için Suriye'ye gitti

Sudan asıllı Norveç vatandaşı öğretmen Jama Farah, 22 yaşındaki oğlu Guled Farah'ın, 'Tatile gidiyorum' diye geldiği Türkiye'den, savaşmak için arkadaşı ile birlikte Suriye'ye geçtiğini iddia etti.

Tatil için geldiği Türkiye'den savaşmak için Suriye'ye gitti

Ferhat DERVİŞOĞLU/ REYHANLI(Hatay), (DHA) - SUDAN asıllı Norveç vatandaşı 46 yaşındaki öğretmen Jama Farah, 22 yaşındaki oğlu Guled Farah'ın, 'Tatile gidiyorum' diye geldiği Türkiye'den, savaşmak için arkadaşı ile birlikte Suriye'ye geçtiğini iddia ederek, "Hayatından endişe diyorum. Bir an önce evine dönmesini istiyorum" dedi.

Oğlunu aramak için Hatay'ın Reyhanlı İlçesine gelen Jama Farah, Norveç'in Oslo kentindeki postahanede çalışan oğlu Guled Farah'ın, 21 Ekim'de evden ayrıldığını söyledi. Oğlunun daha sonra İstanbul'dan kendisini aradığını belirten Farah, "Arayıp Türkiye'de olduğunu ve bir arkadaşı ile Hatay'dan Suriye'ye savaşmak amacıyla gideceğini söyledi. İkna etmeye çalıştım ancak ikna olmadı ve telefonu kapattı. Aradığı numarayı defalarca aradım ama ulaşamadım" diye konuştu.

Oğlunun arkasından Türkiye'ye geldiğini ve ilk olarak Hatay Emniyet Müdürlüğü'ne giderek oğlunun bulunması için yardım istediğini, ardından da Reyhanlı'ya geldiğini belirten baba Jama Farah, oğlunun Suriye'ye arkadaşı Abdirizak Jama ile gittiğini söyledi. 4 çocuk babası Jama Farah şöyle devam etti:

"Telefonla konuştuktan sonra Oslo Polisine başvurdum ve onlar da yaptığı araştırmada Guled'in Suriye'ye gittiğinin tespit ettiklerini söylediler. Banka hesaplarından oğlumun Alanya'da bir bankamatikten para çektiğini öğrendik. Oğlumun ne amaçla Suriye'ye gittiğini bilmiyorum. Herhangi bir örgüte ya da dini gruba da dahil olmadığı gibi sempatisi yoktur. Müslüman'dır. Hayatından endişe diyorum. Bir an önce evine dönmesini istiyorum. Annesi Zeynep Ruse ve diğer 3 kardeşi endişe içerisinde bekliyorlar."

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler