HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tatvan'da polis noktasına saldırı: 3 PKK'lı terörist öldürüldü

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde polis noktasına PKK'lı teröristler tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı.

Tatvan'da polis noktasına saldırı: 3 PKK'lı terörist öldürüldü

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde polis noktasına PKK'lı teröristler tarafından roket ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıyla birlikte çıkan çatışmada 3 terörist ölü olarak ele geçirilirken, çevreden geçmekte olan 3 kişi de yaralandı.

Tatvan-Van karayolu üzerindeki Çağlayan Mahallesi girişindeki polis kontrol noktasına bu sabah saat 10.00'da PKK'lı teröristler saldırdı. Araçla polis noktasına gelen 3 PKK'lı terörist, ilk önce polis kontrol noktasına roketatarla ateş açtı. Çevresi beton bloklarla çevrili zırhlı araçta görev yapan polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Çatışmalarda çevreden geçmekte olan mahalle sakini 3 kişi de yaralandı. Yaralılar bölgeye sevk edilen ambulanslarla Tatvan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bölgede arama ve operasyonlar sürüyor.

SİVİLLERDEN BİRİ HAYATINI KAYBETTİ

Bitlis'in Tatvan ilçesinde sabah saatlerinde polis noktasına saldırı yapmak üzere ilçeye sızmaya çalışan PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan 3 sivilden 1'i daha hayatını kaybetti.

Alınan bilgilere göre, sabah saatlerinde araçla saldırı yapmak üzere ilçeye gelen ve çıkan çatışmada 3 PKK'lı etkisiz hale getirildiği olayda yaralanan sivillerden biri daha hayatını kaybetti. Yaralılardan Muhittin Acar (50) olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan yaralarlardan Siahmet Arslan (54) ise tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Durumu ağır olan yaralılardan Mehmet Yanardağ'ın (65) hayati tehlikesi devam ederken, çatışmanın yaşandığı bölgede bulunan evlerinin balkonunda otururken seken kurşun nedeniyle yaralanan kadın Şener Vecel'in (42) ise ameliyata alındığı ve sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan, olayla ilgili operasyon ve soruşturma devam ederken, etkisiz hale getirilen 3 PKK'lının cesedi ise otopsisi yapılmak üzere Tatvan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ayrıca olay yerinden yaralı kaçan diğer PKK'lının yakalanması içinde çalışmalar devam ediyor.

AMANOS CELLATLARINA 1500 YIL HAPİS!

Öte yandan, Hatay’ın İskenderun ve Dörtyol İlçeleri'nde düzenledikleri saldırılarla 10 asker ve 4 polisinşehit edilmesi olaylarının faili olarak yargılanan ve ’PKK’nın Amanos cellatları’ olarak tanımlanan 9 PKK’lı teröriste, toplam 26 ağırlaştırılmış müebbet ve yaklaşık 1500 yıl hapis cezası verildi.

İskenderun 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan sanıklar Kenan Yıldızbakan, Bayram Daimi, Mehmet Ataman, Musa Ataman, Mehmet Şah Çetinkaya, Hamdusena Sayan, Mahmut Nergiz, Barış Kızılçay, Cengiz Nergiz ile ilgili mahkeme heyeti kararını verdi.

Amanos bölge sorumlusu 'Sefkan Amed’ kod adlı Cengiz Nergiz 14, 'Fırat Siverek’ kod adlı Kenan Yıldızbakan 10 ve 'Erdal Zaza’ kod adlı Bayram Daimi 2 kez olmak üzere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yüzlerce yıl hapis cezasına çarptırıldı. DiğerPKK’lılar da çeşitli hapis cezalarına mahkum edildi.

Mersin’de yakalanan PKK’lı teröristler 2009 yılında Dörtyol İlçesi'nde Domuzdamı mevkiinde; 30 Mayıs 2010’da İskenderun’da Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası’na askerlerin nöbet değişimi sırasında ve 2010 yılında yine Dörtyol’da roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla ateş açmış, saldırılarda toplam 10 asker ve 4 polis şehit olmuştu.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler