HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Taziye evinde 3 kişinin öldüğü çatışmanın sanıklarına ceza yağdı

Adana'da, taziye evinde uyuşturucu suçlamaları ile ilgili çıkan kavgada 3 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla yargılanan 4 sanıktan 3'ü, 76 ile 86 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı.

Taziye evinde 3 kişinin öldüğü çatışmanın sanıklarına ceza yağdı

İddiaya göre Kemal Bakadur (32), Bitlis Cezaevi'nde hükümlüyken geçirdiği kalp krizi sonucu öldü. Bakadur'un cenazesi toprağa verildi, Hürriyet Mahallesi'ndeki evinde de taziye çadırı kuruldu. Bakadur'un ölümünün 7'inci gecesi olan 29 Ağustos 2013'de verilen yemekte karşılaşan iki grup arasında, cezaevine uyuşturucu götürme konusunda tartışma çıktı. Tartışma, karşılıklı tehditlerin ardından silahlı kavgaya dönüştü. Çıkan çatışmada Mahmut Daş (36), Ömer Omay (36) ile Orhan Omay (32) öldü. Adnan Omay (30), Atilla Metin (42), Aydın Daş (36), Serkan Avuncaner (37), Apturrahman Akgönül de (36) yaralandı. Olayda silah kullandıkları ileri sürülen Avuncular, Metin ile Akgönül tedavilerinin ardından tutuklandı.

KARAR DURUŞMASINA ÇIKTILAR

Tutuklu sanıklar Serkan Avuncaner, Atilla Metin ile Apturrahman Akgönül 3'er kez ömür boyu hapis, tutuksuz sanık Aydın Daş ise cinayete azmettirme suçundan 3 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Sanıklardan Atilla Metin suçlamayı kabul etmeyerek şöyle savunma yaptı:

"Ömer Omay'ı öldürdüğüm söyleniyor. Otopsi raporuna baktığımız zaman ölenin başının sağ tarafında bir kurşun yarasının olmadığı görülecektir. Olay sırasında ben odanın dışına çıkamadım, sırtımdan vurularak yere düştüm. Ben üzerimde silah olsaydı Aydın Daş'ı öldürürdüm. Ben 'cezaevine eroin göndermeyin' dediğim için bu şekilde suçlamalara maruz kalıyorum."

Serkan Avuncaner ise, hakkında hiç bir somut delil olmadığını öne sürerek şöyle konuştu:

"Emniyet Müdürlüğü'nde beni teşhis edemeyen Aydın Daş'ın çocukluk arkadaşı olduğunu öğrendiğim kişi daha sonra benim adımı veriyor. Olay sonrasında olay yerini temizleyen de Aydın Daş'ın suç ortağıdır. Ben olay devam ederken polisi aradım. Suçlama ile ilgim yoktur."

Sanık Apturrahman Avuncaner da olayın mağduru olduğunu öne sürerek, beraatini istedi.

CEZA YAĞDI

Mahkeme heyeti, Serkan Avuncaner'e cinayetler ve öldürmeye teşebbüsten 86 yıl, Apturrahman Akgönül'e cinayetlerden ve ruhsatsız silah taşımaktan 76 yıl, Atilla Metin'e ise cinayetler ve yaralamadan 76 yıl hapis cezası verdi. Tutuksuz sanık Aydın Daş, öldürmeye azmettirme suçundan beraat ederken, tehdit suçundan 10 ay hapis cezası aldı.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler