HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tazminatlarını alamayan işçilerden fabrika önünde eylem

Bursa'da 7 ay önce kapanan bir fabrikanın işçileri, tazminatlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (DOSAB) fabrikanın önünde toplanan 100'e yakın işçi, slogan attı.

Türk Metal Sendikası Osmangazi Şube Başkanı İsmail Cirit, eyleme ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, fabrikanın kapanmasıyla 130 işçinin iş akdinin 7 Mart tarihi itibarıyla sonlandırıldığını söyledi.

Fabrika kapandığından bu yana iş yeri sahipleri ile tazminatların ödenmesi konusunda görüştüklerini ifade eden Cirit, "Bizi bu zamana kadar bizi oyaladılar. Önce 'makineleri satıp parasını işçilere vereceğiz' dediler. Göz yumduk, makineler satıldı ama işçilere dönüş olmadı. En son fabrikanın satışından gelen parayı işçilere dağıtacakları sözünü verdiler ama tutulmadı" dedi.

Cirit, bugün fabrika sahipleriyle ödeme planı konusunda görüşmeye geldiklerini ancak sonuç alamadıklarını ifade ederek, "4-5 saat görüştük ancak bir noktaya gelemedik. Biz de işçi arkadaşlarımızın hakkı olan parayı almadan buradan gitmeyeceğimizi söyledik. 7 aydır çalışmayan, kirasını ödeyemeyen işçi kardeşlerimiz var. İşçi arkadaşlarımız mağdur. Tazminatların ödenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

İşçilerden Kaya Ali Kaya, 26 yıl aynı iş yerinde çalıştığını, 100 bin liraya yakın tazminatını alamadığını söyledi.

Fabrika kapandığından bu yana çalışmadığını, güçlükle geçindiğini vurgulayan Kaya, "Okullar açıldı, masraflar arttı. Biz buraya kanundan doğan hakkımız olanı almaya geldik. İşveren bırakın ödeme yapmayı, bize yazılı bir teminat bile vermedi. Hakkımızı almadan gitmeyeceğiz, gerekirse sabaha kadar bekleyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

İşçilerin tazminat alacağının 1 milyon 900 bin lira civarında olduğu bildirildi.

Bu arada, çıkışlarına izin verilmediği için fabrikada bekleyen iş yeri sahipleri, gazetecilerin konuyla ilgili görüşme talebini geri çevirdi. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler