HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tecavüz bebeği devlet korumasında

Isparta'da silah zoruyla tecavüz edip hamile bıraktığını ileri sürdüğü Nurettin Gider’in başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım’ın bebeği, akşam saatlertinde çocuk yuvasına teslim edildi.

Tecavüz bebeği devlet korumasında

Yalvaç İlçesi’ne bağlı Koruyaka Köyü’nde evli ve 2 çocuk annesi 26 yaşındaki Nevin Yıldırım, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası 35 yaşındaki Nurettin Gider’i 28 Ağustos’ta tüfekle vurdu, kafasını da bir çuvala koyarak köy meydanına attı. Ardından "Arkamdan konuşmayın. Namusumla oynamayın. İşte namusumla oynayanın kellesi" diye bağıran Yıldırım, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Nurettin Gider’den hamile kaldığını iddia eden ve ’tecavüz bebeği’ni doğurmak istemediğini söyleyen Nevin Yıldırım’ın kürtaj talebi, yasal süre aşıldığı gerekçesiyle kabul edilmedi. Nevin Yıldırım önceki gün Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde, saat 17.45’te bir kız bebek dünyaya getirdi.

Cinayetin ardından tutuklandığında 29 haftalık hamile olduğu için kürtaj yapılmayan Nevin Yıldırım’ın daha önce "Görmek istemiyorum" dediği bebek, annenin kucağına verilmeden kuvöze alındı.

Tecavüz bebeği devlet korumasında | www.mynet.com/video

BEBEK DEVLET KORUMASINDA

Annenin istemediği ve hastanede hemşirelerin ‘Yıldırım bebek’ olarak adlandırdığı kız bebek, bugün saat 21.00’de Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin Yeni Doğan Yoğum Bakım Ünitesi’nden alınarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki 0-12 yaş Çocuk Yuvası’nın ekiplerine teslim edildi. Savcılık kararıyla hastaneye gelen 4 kadın, bebeği alarak kendilerini dışarıda bekleyen minibüsle yeni yuvasına götürdü.

İSİM VERMEDİK ;YILDIRIM BEBEK’ DEDİK

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Topal gazetecilere yaptığı açıklamada, bebeğe isim verilmediğini, annenin soyadıyla misafir edildiğini söyledi. Topal, "Bebek doğduktan sonra takip amaçlı yeni doğan yoğun bakımına alındı. Bebek sağlıklıydı. Misafirimiz olarak hastanede kaldı. Normal doğumla dünyaya geldi. Bu süre içinde annesinin yanına getirilmedi. Bebeğe hemşireler isim vermedi. Yeni doğan bebeklere soyadı verilir. Ona da ’Yıldırım bebek’ adı verildi" diye konuştu.

3 BAKICISI OLACAK

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, bebeğin bundan böyle yuvada 3 bakıcısı olacağını ve 24 saat içerisinde değişik vardiyalarda bu bakıcıların bebeğe bakacağını açıkladı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, bebeğin beşiğinden biberonuna, çamaşırından bezine kadar her şeyi daha önceden temin etmişti.

ANNE TABURCU EDİLDİ

Nevin Yıldırım da bugün Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden taburcu edilerek, jandarmalar eşliğinde tekrar cezaevine götürüldü. Nevin Yıldırım’ın taburcu edilmeden önce psikologlarla görüştüğü ve bu görüşme sonucunda bebeğe bakmayı istemediğini yinelediği öğrenildi.

DNA ÖRNEĞİ ALINDI

Bebeğin, öldürülen Nurettin Gider’den olup olmadığının belirlenmesi için bebekten DNA örneği alındı. DNA örnekleri Adli Tıp Kurumu’nda daha önce Nurettin Gider’den alınan DNA örnekleriyle karşılaştırılacak.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı, DNA sonucunun ardından iddianame hazırlayacak ve Nevin Yıldırım’ın yargılanmasına başlanılacak.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler