HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tecavüz edenler serbest kalınca...!

Sakarya'da 4 ay önce tecavüze uğrayan 13 yaşındaki ilköğretim öğrencisi Ö.D., kendisine tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan 2 kişinin tahliye olduğunu öğrenince, ilaç içerek intihara kalkıştı.

Tecavüz edenler serbest kalınca...!

Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Ö.D. gözyaşları içerisinde, "Beni okuldan alıp götürüp zorla tecavüz ettiler. Ama onlar şimdi dışarı geziyorlar" diye ağladı. Olay sonrasında Hendek'den başka bir ilçeye taşınan anne babası da karara tepki gösterdi.

Olay Hendek İlçesi'nde 4 ay önce meydana geldi. İlköğretim okulu 8'nci sınıf öğrencisi olan 13 yaşındaki Ö.D.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla 22 yaşındaki M.A. 19 yaşındaki O.S., 19 yaşındaki C.B. ve 17 yaşındaki E.S. gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden O.S. ile M.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çocukları tecavüze uğrayan 4 çocuklu aile de Hendek İlçesi'nden Sakarya'nın başka bir ilçesine taşındı. Başka bir ilköğretim okuluna kaydettirilen Ö.D. de psikolojik yardım almaya başladı.

Hendek Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturmayı sürdürürken, bir hafta önce çocuğun cinsel yönden istismarı suçundan tutuklu bulunan O.S. ile M.A. tahliye edildi. Tahliye kararını öğrenen Ö.D. ise ilaç içerek intihara kalkıştı.

Önce Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevine kaldırılan küçük kız, daha sonra Yenikent Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Burada tedavisi süren Ö.D. hastanede, "Bana tecavüz ettiler. Şimdi geziyorlar" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Ö.D., önce komşuları olan E.S.'nin kendisine tecavüz ettiğini belirterek, "Daha sonra arkadaşları tecavüz etti. Beni okula giderken okul kapısından zorla alıp ormana götürdüler" dedi.

ANNE BABA TEPKİLİ Kızları tecavüze uğrayan anne F.D. de kızına tecavüz edenlerin tahliye olmasına tepki gösterdi. Anne F.D., "Daha o 13 yaşında. Daha küçük. Onu kandırdılar. Ona tehdit ile tecavüz edenlerin dışarıda gezmelerini anlayamıyorum" dedi. Baba K.D. ise kızının saldırıya uğradığı gün tecavüz şüphelilerinin okul önünden alıp götürdüklerini söyleyerek "Okula gelip kızımı alıp götürmüşler. Okul öğretmeni de bunu gördüğü halde engel olmamış" dedi.

Baba K.D. kızının okul yolunda zorla alınarak götürülmesiyle ilgili Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğüne de suç duyurusunda bulunduklarını söyleyerek, "Okulda kamera var. Kayıtlarda her şey görünüyor. Ancak okul idaresi bunu gizliyor" dedi.

Bu arada ilköğretim okulu öğrencisi Ö.D.nin kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü şüphelilerden M.A. ve O.S. ise iddiaları kabul etmediği belirlenirken, geç kızın Adli Tıp Kurumu'na gönderilen iç çamaşırında bu iki kişinin spermine rastlanmadığı, üçüncü bir kişiye ait sperm örneği bulunduğu belirlendi. Bu kişilerin de bu rapor dikkate alınarak hakimin takdiri ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiği öğrenildi.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler