HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tecavüz mağdurunun kardeşine de ceza

İlköğretim 2’nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki S.D.’nin okuluna, ablasının tecavüz sanıklarının kardeşlerinin de kaydının yapılması sıkıntı yarattı.

Tecavüz mağdurunun kardeşine de ceza

Sakarya’nın Hendek İlçesi’nde tecavüze uğradığı gerekçesiyle intihara kalkışan 13 yaşındaki Ö.D.’nin kardeşi, ilköğretim 2’nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki S.D.’nin okuluna, ablasının tecavüz sanıklarının kardeşlerinin de kaydının yapılması sıkıntı yarattı.

S.D. bu nedenle okula gitmezken, anne K.D. "Ben de o aile fertleriyle kavga ettiğim için mahkemelik olup ceza aldım. Şimdi o okula bir şekilde gidersem sorun olacak. Milli Eğitim’den çözüm istedik, ancak çözüm yerine sorun ürettiler" dedi.

Geçen Pazartesi günü başlayan yeni eğitim döneminde 2’nci sınıfa gidecek olan, cinsel istismar mağduru Ö.D.’nin kardeşi S.D.’nin okuluna, ablasına tecavüz ettikleri iddiasıyla yargılamaları süren gençlerin kardeşleri de yerleştirildi. Baba F.D. oğlunun devam ettiği okula, sanıkların kardeşlerinin kayıtlarının yapılmasına tepki gösterdi. F.D. sıkıntılarını şöyle dile getirdi:

"Eşim de bunlarla mahkemelik oldu ve ceza aldı. Şimdi eşim oğlumu bu okula götürdüğü zaman bu ailelerle karşılaşacak ve tepki olacak. Biz sorunun çözümünü istedik. Ancak Hendek Milli Eğitim Müdürlüğü bunun mümkün olmadığını söyledi. Biz de sorun yaşamamak için oğlumuzu okula göndermiyoruz. Biliyorum ki oğlum o okula giderse sıkıntı olacak."

ÇÖZÜM ARANIYOR

Hendek Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okullara kayıtların adrese dayalı sisteme göre yapıldığını hatırlatarak, iki aileyi karşı karşıya getirmemek için çözüm araradıklarını belirtirken, N.S. ise her sabah okul önlüğünü giyip çantasını alarak okula gideceği günü bekliyor.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler